Turşu Aşı Çorbası tarifi! Turşudan çorba olur mu demeyin! Eşsiz erik pestili tadını veriyor!

Turşu Aşı Çorbası tarifini denemeden çorba içtim demeyin. Bitlis'in bu yöresel lezzetini hem görünüşü hem de tadı ilk kez görenleri bir hayli şaşırtıyor. Evde de basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz turşu aşı çorbası birçok mutfakta sıklıkla tüketiliyor. Kapıya dayanan kış mevsiminde içinizi ısıtacak turşu aşı çorbası nasıl yapılır?

Turşudan çorba olur mu demeyin. Akşam yemeklerinde adeta ana yemek gibi servis edilen ve Bitlis yöresinde mutfaklardaki yerini her zaman koruyan turşu aşı çorbasının eşsiz tadına varmak isteyenler için turşu aşı çorbası tarifini araştırdık. Çorba repertuarınızda mutlaka yer vermeniz gereken turşu aşı çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

TURŞUDAN ÇORBA MI OLUR DEMEYİN!

Turşu çorbası tarifinde en önemli detay erik pestilidir. Zira çorbanın enfes tadına kavuşması için erik pestilinin Turşu aşı çorbasına muhakkak katılması gerekiyor. Bitlis yöresinde erik pestinin varlığı bu çorba için olsa gerek.

Akşam yemeklerinde servis edebileceğiniz dahası kolayca hazırlayabileceğiniz turşu aşı çorbasının yapımı en fazla 30 dakika sürüyor. Sonrasında dumanı üstünde turşu aşı çorbası ile bu eşsiz tadın zevkine varmak size kalıyor. Hadi gelin turşudan çorba mı olur diyenlere inat turşu aşı çorbasının kolay tarifine geçelim.

Halim Aşı | Yemek Tarifleri

TURŞU AŞI ÇORBASI TARİFİ!
1 çorba kasesi aşurelik buğday
Yarım kilo taze fasulye
Yarım çorba kasesi nohut
Yarım kg kemikli et
3 çorba kaşığı ekşi pestil(erik pestili)
Tuz
3 lt su

TURŞU AŞI ÇORBASI YAPIMI...

Bitlis yöresine ait geleneksel bir yemektir. Erik pestilini İstanbul Fatih ’te kadınlar pazarından temin edebilirsiniz. Aşurelik buğday, nohut, yeşil fasulye ve eti suyunu da ekleyerek düdüklü tencerede 1 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra tuzu ve ekşisini ekliyoruz. (Koyuluğu ne çorba gibi duru ne de çok koyu olacak) şimdiden afiyet olsun.

Turşu Aşı Çorbası tarifi! Turşudan çorba olur mu demeyin! Eşsiz erik pestili tadını veriyor! ile ilgili etiketler Yemek turşu aşı çorbası tarifi turşu aşı çorbası nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.