TÜRSAB'ta başkanlık seçimi kaosu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkan adayı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB başkanlık seçimleriyle ilgili olarak, "Bugün seçimi yapamayanların üç hafta sonra nasıl yapacağını merak ediyoruz. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gelecek açıklamayı bekliyoruz." dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB) düzenlenen 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi öncesinde düzenlenen kokteylde Firuz Bağlıkaya, gazetecilere, TÜRSAB başkanlık seçimlerinin de yapılacağı 23'üncü olağan genel kurulun ertelendiğini söyledi.

baglAkaya2

İTİRAZ EDİYORUZ

TÜRSAB yönetim kurulunun "Çok kaotik bir durum var, çok sıkıntılı durum var, çok gergin bir kongre olacak, güvenlik sağlanamayabilir, erteleyelim" diyerek seçimleri erteleme kararı aldığını hatırlatan Bağlıkaya, buna şiddetle itiraz ettiklerini ifade etti.

Kongrenin bugün veya üç gün sonra olmasının önemli olmadığını dile getiren Bağlıkaya, şöyle konuştu:

"TÜRSAB dünyaya Türkiye'nin güvenli olduğunu anlatmakla sorumlu bir yer. Fakat 'İstanbul'da güvenlik sağlanamayacağı için kongreyi ertelememiz lazım' deniliyor. Bu kabul edilemez bir durum. Ondan sonra baktılar ki bundan bir şey çıkmayacak Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaat yaparak 'Biz seçimi yapmıyoruz, yapamıyoruz.' dediler. Şimdi yasa gereği Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ya 'Bu kongreyi yapın' diye talimat vermesi gerekiyor ya da yine yasa gereği 8 haftalık süre içinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın seçimle ilgili atayacağı kişilerin seçimi gerçekleştirmesi gerekiyor. Tarihte ilk defa bu yönetim tarafından 'TÜRSAB seçim yapamaz' hale getirildi."

3 HAFTA SONRA NASIL YAPILACAK?

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bir görüşme yapacağını, durumu anlatmaya çalışacağını kaydeden Bağlıkaya, "Bugün seçimi yapamayanların üç hafta sonra nasıl yapacağını merak ediyoruz. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gelecek açıklamayı bekliyoruz." diye konuştu.

KAOS YAŞANDI

Seçimde oy kullanacak acenta sayısının 4 bin 902 olduğunu ifade eden Bağlıkaya, acenta temsilcilerinin bu hafta sonu İstanbul'a gelmek için uçak bileti aldığını, otel rezervasyonları yaptırdığını, burada da ciddi bir kaos yaşandığını söyledi.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

Bağlıkaya, "Yani aslında TÜRSAB yönetimi olağanüstü hal ilan etti. Bakalım kamu tarafı bu keyfi uygulamaya ne kadar müsaade edecek. Sonuçta en son makam orası." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRSAB'ta başkanlık seçimi kaosu! ile ilgili etiketler TÜRSAB firuz bağlıkaya
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.