Türksat 5B uydusunun uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu kritik saati duyurdu...

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun yarın sabah fırlatılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, Türksat 6A'nın da yakında uzaya gönderileceğini söyledi.

Türkiye'nin haberleşme kapasitesine büyük güç katacak olan Türksat 5B uydusu; 19 Aralık 2021 Saat 06.58’de ABD’deki Cape Canaveral Üssü'nden Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu canlı yayında basın açıklaması yaparak müjdeyi duyurdu. 

Bakan Karaismailoğlu ayrıca Türksat 6A'nın da yakında uzaya gönderileceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin aktif uydu sayısını 8'e çıkarıyoruz. Yerli ve milli uydumuz 6A'nın da uzayda yer alacağı günler çok yakın. Yaptığımız etkin atılımlarımız sayesinde ulaşım ve altyapıda çağ atlamada olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Yatırım faaliyetlerimizi artırarak devam ediyoruz. Ülkemizin ana ulaşım akslarının tamamına yakınının yapımını gerçekleştirdik. Yollarımızı konforlu hale getirdik. 2003 yılı öncesi 6100 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin kilometreye çıkardık.

 

Türksat 5B uydusunun uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu kritik saati duyurdu... ile ilgili etiketler türksat 5b
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.