Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor

Afganistan’da Taliban’dan kaçışlar sürüyor. Taliban’ın saldırısı ve tehdidi altındaki Faryap ili merkezi Meymene şehrinde yüzlerce aile daha güvenli bir yaşam için evlerini terk ederek başka şehirlere, sınıra yakın bölgelere göç etmeye başladı. Taliban askerlerinin, özellikle Meymene şehrinde kendi ideolojilerini benimsemeyen Türkmen ve Özbeklerin evlerini terk etmeye mecbur bırakıldıkları belirtiliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri iç çatışma ve karışıklık yaşayan Afganistan durulmuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin çekilmesi ile Taliban’ın yeniden Afganistan’da hakim olmaya başlaması, halkta korku ve endişeye neden olduğu ortaya çıktı.

Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor

AFGANİSTAN’DA TALİBAN’DAN KAÇIŞLAR SÜRÜYOR

Halka yaptığı çeşitli işkenceler, öldürme, tehdit ve saldırılar altındaki görüntüleri ile büyük tepki çeken Taliban’dan kaçışlar sürüyor. Taliban’ın saldırısı ve tehdidi altındaki Afganistan’ın Faryap ili merkezi Meymene şehrinde, yüzlerce aile daha güvenli bir yaşam için evlerini terk ederek, başka şehirlere, sınıra yakın bölgelere göç etmeye başladığı öğrenildi.

Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor - Resim : 2

TALİBAN, TÜRKMEN VE ÖZBEKLERE YÖNELDİ

Taliban içinde El-Kaide tarzı hareket eden aşırı unsurların, tehdit ve tacizlerinden kendilerini korumaya çalışan halkın evlerini terk etmeye mecbur bırakıldıkları gelen haberler arasında. Taliban askerlerinin özellikle Meymene şehrinde kendi ideolojilerini benimsemeyen Türkmen ve Özbeklerin evlerini terk etmeye mecbur bırakıldıkları söyleniyor. Evlerini terk etmeye zorlanan insanların göç ettikleri bölgelerde ev kiralamaya dahi paraları olmadığından, bunların gelişigüzel kamplarda, araç içlerinde yaşamaya çalıştıkları görülüyor.

Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor - Resim : 3

GENÇ KIZLARI OLAN AİLELER KAÇAKÇILARA PARA ÖDÜYOR

Taliban tehdidinden evlerini terk ederek başka bölgelere göç etmek zorunda kalan özellikle genç kızlarını korumak isteyen ailelerin ise daha zor durumda oldukları ifade ediliyor. Kızlarını Taliban’a vermek istemeyen ailelerin, kaçakçılara 2 ila 3 bin dolar para verdikleri belirtiliyor.

Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor - Resim : 4

Meymene kentinin dört bir taraftan kuşatıldığını, artık kaçacak kapının da kalmadığını belirten Avrasya Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, “Boşaltılan evlere ve arazilere Pakistan’dan getirilen Taliban’a mensup Peştun ve Pakistanlı ailelerin yerleştirilmek istendiğini, bu şekilde bölgenin nüfus yapısının değiştirilmeye çalışıldığını, Şıbırgan kentin Meymene gibi kuşatılmak üzere olduğunu” söylüyor.

Türkmenler ve Özbekler Taliban tehdidi altında! Genç kızları olan aileler kaçakçılara para ödüyor ile ilgili etiketler Afganistan Taliban türkmenler Özbekler Avrasya Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.