Türkmenistan'da köpekler için 1 gün ulusal tatil ilan edildi

Köpek sevgisi dillere destan Türkmenistan Devlet Başkanı bu kez de köpekler için bir günü ulusal tatil ilan etti.

Berdimuhamedov, yerli Alabay cinsi çoban köpekleri için nisan ayının son pazar gününü ulusal tatil ilan etti.

Euronews'in habarine göre Türkmenistan Lideri Berdimuhamedov kendisinin de beslediği ve heykelini diktirdiği Alabay cinsi köpekler için bu kez resmi tatil ilen etti. Berdimuhamedov tatil gününü de nisan ayının son pazarı seçti.

Uluslararası Alabay Derneği başkanlığı da yapan Berdimuhamedov'un ilan ettiği tatil gününde köpek güzellik ve çeviklik yarışmaları yapılacağı açıklandı.

Alabay köpekleri hakkında bir kitap da yazan Berdimuhamedov, bu cins iki yavruyu da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve dönemin Başbakanı Dmitry Medvedevê hediye etmişti.

 

Türkmenistan'da köpekler için 1 gün ulusal tatil ilan edildi ile ilgili etiketler Türkmenistan köpek tatil ulusal tatil Berdimuhamedov
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.