Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor

Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde 2 yıl önce kaçırılan Abdul Rauf adında 11 yaşındaki Türkmen çocuk serbest bırakıldı. Çocuk, hükümet yetkililerinin de katıldığı bir törenle ailesine teslim edildi. Taliban geçici hükümetinin Başbakan Yardımcı vekili Salam Hanefi, çocuğun kaçırılmasında bazı eski hükümet üyelerinin parmağının olduğunu söyledi. SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; Afgan hükümeti, Abdul Rauf'u kaçırtan ve kimlikleri belirlenen eski hükümet yetkililerini yakalamaya çalışıyor

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar yaşayan Afganistan’da zengin ailelerin çocukları kaçırılıyordu.

TÜRKMEN ÇOCUK ABDUL MARUF OKUL SERVİSİNDEN KAÇIRILDI

Bu çocuklardan biri de Mezar-ı Şerif şehrinde kaçırılmıştı. Abdul Maruf adlı 9 yaşındaki Türkmen, bundan 2 yıl önce, okul servis aracından indirilerek fidye için kaçırılmıştı. Kaçırıldıktan sonra elleri zincirli fotoğrafı ailesine servis edilen Abdul Maruf'u kaçıranlar 1,5 milyon dolar fidye istemişti.

Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor

ESKİ HÜKÜMET YETKİLİLERİ KAÇIRILMA OLAYINA SESSİZ KALMIŞLARDI

İlkokul öğrencisi Abdul Maruf’un kaçırılmasından sonra ailesi çocuklarını bulunması için hükümete başvurdu. Ancak hiçbir sonuç alamadı. Hükümetin gerekli ve yeterli girişimde bulunmadığını belirten Abdul Rauf’un ailesi ve yakınları, aylardır önünde kurdukları çadırlarda nöbet tutarak, Türkiye'den yardım istemişlerdi. Türkmen çocuğun ailesinin feryadını ilk kez Superhaber dile getirmişti.

Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor - Resim : 2 

"TÜRKMEN ÇOCUĞUN KAÇIRILMASINDA ESKİ HÜKÜMET ÜYELERİ VAR"

Okula giderken kaçırılan Abdul Rauf adında 9 yaşındaki Türkmen çocuk, 2 yıl sonra 11 yaşına geldiğinde serbest bırakıldı. Türkmen ailenin çocuğunun serbest bırakılması ve ailesine teslim edilme töreni, önceki gün Belh Valiliği'nde yapılmıştı. Kalabalık Türkmen ailelerin katıldığı törene, Taliban geçici hükümetinin Başbakan Yardımcısı vekili Mevlevi Abdul Salam Hanefi ve diğer yetkililer de katıldı. Hanefi, törende yaptığı konuşmada, Abdul Rauf'un kaçırılmasında bazı eski hükümet üyelerinin parmağının olduğunu söyledi.

Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor - Resim : 3

ABDUL RAUF 2 YIL SONRA AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Taliban yönetiminin herkese eşit hizmet ettiğini ifade eden Hanefi, bazı kişilerin Taliban'ın adını karalamak istediğini belirtti. Hanefi, Taliban'ın ülkenin güvenliği ve halkın refahı için elinden geleni yapmaya gayret ettiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Abdul Rauf, ailesine teslim edildi.

Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor - Resim : 4

ABDUL RAUF'U KAÇIRTANLAR HER YERDE ARANIYOR

Afganistan'ın çok sayıda Türkmen ailelerin yaşadığı Mezar-ı Şerif bölgesinden kaçırılarak ailesinden fidye istenen Abdul Rauf'un kaçırılması büyük tepki toplamıştı. Bundan 2 yıl önceki hükümet yetkilileri, Türkmen çocuğu Taliban'a bağlı güçlerin kaçırdığını öne sürmüşlerdi.

SuperHaber'in elde ettiği son bilgilere göre; Afgan hükümeti Abdul Rauf'u kaçırtan ve suçu Taliban'ın üzerine atan eski hükümet yetkililerinin kimlikleri belirledi. Afganistan'da yeni kurulan hükümet yetkililerinin, Türkmen çocuğu kaçıran ve üst düzey yetkililer olduğu ifade edilen eski hükümet yetkililerini yakalamaya çalıştığı belirtildi.

Türkmen çocuğu kaçırtan eski hükümet görevlileri kimler? Afganistan hükümeti o kişileri arıyor ile ilgili etiketler Afganistan Taliban kaçrılan Türkmen çocuk Abdul Rauf
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.