Türklerin kardeşliği resmileşti: Şuşa Beyannamesi resmen yürürlükte!

Türkiye ile Azerbaycan arasında müttefiklik ilişkilerinin tesis edildiği Şuşa Beyannamesi’nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun, Resmî Gazete’de yayınlandı.

Kafkaslar'da devrim niteliğinde bir gelişme bugün Resmi Gazete'de duyruldu.

ŞUŞA BEYANNAMESİ

Türkiye ile Azerbaycan arasında müttefiklik ilişkilerinin tesis edildiği Şuşa Beyannamesi'nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Resmî Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Türklerin kardeşliği resmileşti: Şuşa Beyannamesi resmen yürürlükte!

ŞUŞA BEYANNAMESİ NEDİR?

Şuşa Beyannamesinin tanımı tam olarak şöyle; Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi amaçlanırken; iki ülke hem askeri hem de savunma alanında ortak iş birliği içerisinde hareket edebilmeyi tanımlıyor.

ŞUŞA BEYANNAMESİ MADDELERİ NELERDİR?

Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi'nde yer alan maddelere göre;

Taraflar, iki dost ve kardeş ülke arasındaki stratejik düzeyde gelişmekte olan ilişkilerin durumundan memnuniyetlerini ifade ederek siyasi diyaloğun her düzeyde sürdürülmesinin ve yüksek düzeyli karşılıklı ziyaretlerin önemini belirtirler.

Taraflar büyük gururla, Azerbaycan’ın 44 gün süren Vatan Savaşı’nda zafer kazanarak Ermenistan’ın 30 yıldır süren saldırgan politikasını durdurduğunu, topraklarını işgalden kurtardığını, tarihi adaleti ve uluslararası hukuku yeniden sağladığını ifade ederler.

Azerbaycan, Ermenistan’ın 30 yıl süren saldırısına son verilmesinde, işgal edilmiş toprakların kurtarılmasında, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün sağlanmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin manevi-siyasi desteğine yüksek değer vermektedir. Taraflar, Kafkasya bölgesinde istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesi, ekonomi ve ulaştırma alanındaki tüm bağların yeniden sağlanması, ayrıca bölge devletleri arasındaki ilişkilerin normale dönüştürülmesi ve uzun vadeli barışın sağlanması yönündeki çabalarını sürdüreceklerdir.

Bu kapsamda, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin özel coğrafi konumu dikkate alınacaktır. Taraflar, Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan topraklarında Türkiye-Rusya Ortak Merkezi’nin faaliyetlerine Türkiye’nin katkılarının bölgedeki barış, istikrar ve refahın sağlanmasında önemli rol oynadığına vurgu yaparlar.

İşte o karar:

Türklerin kardeşliği resmileşti: Şuşa Beyannamesi resmen yürürlükte! - Resim : 2

 

Türklerin kardeşliği resmileşti: Şuşa Beyannamesi resmen yürürlükte! ile ilgili etiketler Gazete Azerbaycan Türkiye Şuşa beyannamesi resmen resmi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.