Türklerin de mahsur kaldığı Mariupol ile ilgili ürküten açıklama: 20 bin sivil ölebilir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 20. gününde çatışmalar hızla devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Çeçenistan'dan kaybettiğinden daha fazla insan kaybettiğini ilan etti. Türklerin de mahsur kaldığı Mariupol kentinin Belediye Başkanı Danışmanı ise "Şehirde ölen sivillerin sayısı 20 bine ulaşabilir." açıklaması yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla başlatılan Ukrayna'ya işgal, 20'nci gününe girdi. 

PUTİN'E YAPTIRIMLAR AĞIRLAŞIYOR

Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar devam ediyor.  Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

 

TÜRKLERİN DE MAHSUR KALDIĞI MARIUPOL'DE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu. Mariupol'de 110 Türk vatandaşı, Kanuni Sultan Süleyman Cami'nde mahsur kalmış durumda. Bu kişilerin kısa süre içinde şehirden tahliye edilmesi bekleniyor. Türkiye bu konu ile ilgili diplomatik temaslarını artırdı.

 

"RUSYA, ÇEÇENİSTAN'DA KAYBETTİĞİNDEN DAHA FAZLA İNSAN KAYBETTİ"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın 19 gün boyunca Ukrayna'da, 2 kez girdiği Çeçenistan'dan daha fazla insan kaybettiğini belirtti.

 

"80 SAVAŞ UÇAĞI VE BİNLERCE TEÇHİZAT KAYBETTİ"

Zelenskiy, Rusya'nın halihazırda 80 savaş uçağı, yüzlerce tank ve binlerce teçhizat kaybettiğini duyurdu.

 

MARİUPOL ÇEVRESİNE TAHLİYELER İÇİN OTOBÜSLER GETİRİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu.

Türklerin de mahsur kaldığı Mariupol ile ilgili ürküten açıklama: 20 bin sivil ölebilir! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş Putin Mariupol işgal Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.