Türkler kripto paraya hücum etti: Türk Lirası USDT işlemlerinde dünya lideri oldu!

Tether (USDT) ABD dolarına endeksli sabit bir coindir. 2021'in son çeyreğinde Türk vatandaşların kriptoya olan ilgisi nedeniyle Türk Lirası Tether işlemlerinde dolar ve euro'yu geçerek dünya lideri oldu.

Kripto paraya olan ilgi giderek artıyor. Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve enflasyon oranlarındaki yükseklik vatandaşı da kripto para piyasasına yönlendirmiş durumda. Özellikle 2021 yılının son çeyreğinde Türkler, TL'deki değer kaybı nedeniyle kripto paraları yatırım aracı olarak gördü.

Tether (USDT) çarprazında Türk Lirası, dolar ve euro'yu geçerek en fazla işlem gören resmi para birimi oldu. Dow Jones’un CryptoCompare verilerine göre Kripto para borsalarında işlem gören ve sabit coin olarak doların ikamesi olan Tether’in Türk lirası karşısındaki değeri ile doların Türk lirası karşısındaki değeri arasındaki fark da Aralık ayı başında kripto para piyasaları ve kurdaki oynaklıkla açılmıştı.

Tether Nedir?

Temmuz 2014'te kurulan ve ilk ismi RealCoin olan Tehter ABD dolarına endeksli en büyük sabit coindir. Tether (USDT) en basit haliyle ABD dolarının kripto para şeklidir. Tether, sabit değeri sayesinde kripto pazarındaki dalgalanmalara karşı önlem olarak kullanılıyor. Bu sebeple, Bitcoin alım satım işlemlerinin büyük çoğunluğu Tether cinsinden yapılıyor. Yani yatırım yapacak kişiler dalgalanmalardan zarar görmemek adına Tether'i güvenli bir liman olarak kullanmakta.

Türkler kripto paraya hücum etti: Türk Lirası USDT işlemlerinde dünya lideri oldu! ile ilgili etiketler Bitcoin Türk Lirası tether usdt
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.