Türkiye'yi teröristlerle eş değer tutan general çark etti!

Türkiye'ye ilişkin açıklamasını düzelten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dedi.

ABD Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Türkiye'nin tepki gösterdiği açıklamalarını bugün düzeltti. Anadolu Ajansı, McMaster'ın "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dediğini bildiriyor.

ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile işbirliği yapıyor ve örgüte üç bin TIR'dan fazla silah gönderdi. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen olaylara rağmen, McMaster, Türkiye ve Katar'ı 'teröre destek vermek'le itham etmişti.

ÇARK ETTİ

Konuşmasında bölgedeki terör örgütlerinin ve radikal ideolojileri yayan örgütlerin finansmanının kesilmesi üzerine yoğunlaştığını kaydeden McMaster, Türkiye hakkındaki sözlerine ilişkin "Dinsiz bir ideoloji temelinde nefret ve şiddeti teşvik eden kişilerin finansmanını kesmek için ABD ile Türkiye'nin birlikte daha fazlasını yapabileceğini vurguluyordum" yorumunu yaptı:

"ABD ve Türkiye, diğer müttefiklerle bu tehdit (radikal ideolojiler) üzerine birlikte çalışmalıdır. Başkan Trump gibi ben de Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifaka sağlam bir şekilde inananlardanım.

Türkiye'nin sınır güvenliğini artırma, yabancı savaşçıların geçişini engelleme ve DEAŞ'la savaşma anlamındaki çabalarının farkındayız ve bu çabaları destekliyoruz. DEAŞ'ın kalıcı bir şekilde yenildiğinden emin olmak için beraber çalışmaya devam edeceğiz."

"PKK TERÖRÜNE KARŞI TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Anadolu Ajansı'na bir röportaj veren McMaster, "ABD, onlarca yıldır olduğu gibi, PKK'nın terör tehdidine karşı Türkiye'nin yanında durmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Trump'ın danışmanı, şöyle devam etti:

"ABD, uzun zamandır Türkiye'yi desteklemektedir ve bu desteğini sürdürecektir. Türkiye reform, modernleşme, ılımlılık ve ilerlemenin açık faydalarını Müslüman dünyasına uzun zamandır gösteren bir ülkedir. ABD, Avrupa ve Ortadoğu -en önemlisi de Türk halkı- Türkiye'nin bu yolu göstermesine hala ihtiyaç duymaktadır."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu açıklama üzerine Dışişleri Bakanlığı, McMaster'a "Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir." sözleri ile tepki göstermişti.

Türkiye'nin tepkisinin ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, General McMaster'ın sözlerine ilişkin şu düzeltmeyi yapma ihtiyacı hissetmişti.

"ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır. Türkiye'nin sınır güvenliğini artırma, topraklarından yabancı savaşçı geçişini durdurma ve Suriye'nin kilit bölgelerinden DEAŞ'ı temizlemek için sahada savaşma anlamındaki çabalarını takdir ediyoruz. Bölgedeki herkes için terörizmin finansmanı ve şiddet içeren aşırılıkçılığı destekleyen ideolojilere dikkat çekmek için daha yapılacak çok iş var. ABD, bu konuda Türkiye ile işbirliğini derinleştirme fırsatlarını kollayacaktır."

Türkiye'yi teröristlerle eş değer tutan general çark etti! ile ilgili etiketler Trump Türkiye general mcmaster ulusal güvenlik danışmanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.