Türkiye’yi sallayacak "bir çuval" kaset var!

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugün köşesinde, zaman zaman Türk siyasetini dizayn eden "kasetler" konusuna değindi. "Türkiye'yi sallayacak bir çuval kasetten" bahseden Pehlivan, bu kasetlerin şu an nerede olduğunu sorguladı...

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker'in KKTC'de siyasi kriz yaratan "cinsel içerikli" görüntüleri sosyal medyada yayınlatması üzerine "kaset" konusu yeniden Türkiye gündemine girdi.  

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da, bu etik dışı siyasi dizayn girişimleri hakkında, Selçuk Özdağ ve Veli Toprak birlikte hazırladığı “Son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sır Görüşmeleri” isimli kitapta ilginç bilgiler olduğunu belirtti.

Cumhuriyet yazarı, "Türkiye’yi sallayacak bir çuval kaset" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Meğer... Yazıcıoğlu’na da teslim edilen bir çuval kaset varmış. 

Okurla yeni buluşan, oldukça kritik bir kitaptan öğrendim bunu: “Son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sır Görüşmeleri”ni Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteci Veli Toprak birlikte hazırlamıştı. Onlarca isim, bu kitap için Yazıcıoğlu’na dair bilinmeyen birçok özel anısını anlatmıştı. "


Kitapta BBP liderinin danışmanlığını yapan Bilal Habeşi Özkaynar’ın bu konudaki bilgilerine yer verildiğini dile getiren Pehlivan yazısına şöyle devam etti;

"Yazıcıoğlu’nun uzun yıllar en yakınındaki isimlerden biri olan Özkaynar, şahitliğini şöyle aktarıyordu: 

“Bir gün rahmetli başkana birileri bir çuval kaset, CD, görüntü getirdi. Birileri işte, bu kayıtları yapanlar ya da ele geçirenler. Bu kayıtların, görüntülerin başka ellere geçebilme endişesiyle, yanlış ellere geçebilme endişesiyle başkana teslim etmek istediler. ‘Bunlar çok tehlikeli görüntüler. Bir şekilde kaydedildi, bir şekilde ele geçirildi. Bunun içinde sanatçılar var, siyasetçiler var, işadamları var, devlet adamları var, askerler var. İşte insanların zaaflarından, zafiyetlerinden faydalanılarak kimi oyunla, tezgâhla kimi de takiple elde edilen görüntüler. Bu görüntülerin her biri Türkiye’nin gündemini değiştirip sallayacak nitelikte.

Bunları emanet edecek kimseyi bulamıyoruz. Bizde de kalamayacak. En güvenli olarak sizi biliyoruz. Size teslim etmek istiyoruz’ dediler. Başkan da ‘Ben kimsenin uçkurunun bekçisi, kayıtçısı değilim. Gidin ne yapıyorsanız yapın! Beni bunlara bulaştırmayın’ dedi. Onlar da ‘Başkanım bunlar çok kritik. Çok insanı zora, sıkıntıya sokacak. Türkiye’de gündemi değiştirecek, yerle bir edecek belgeler, görüntüler’ dediler.” "

O KASETLER ŞİMDİ KİMİN ELİNDE?

Barış Pehlivan, kitaptan öğrenildiğine göre, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sonunda bu konuda ikna edildiğini ve “bir çuval” denilen o görüntüleri aldığını aktardı.

Türkiye’yi sallayacak "bir çuval" kaset var! ile ilgili etiketler kaset yazıcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.