Türkiye'ye yatırım kararı Dündar'ı rahatsız etti

Firari Can Dündar, Die Zeit'da yer alan yazısında Volkswogen'in yeni fabrika için Türkiye'yi seçmesini değerlendirdi. Dündar, “Erdoğan rejimini ayakta tutmak için Volkswagen’i kullanacak” iddiasında bulundu.

Haber7'de yer alan habere göre; Can Dündar, Die Zeit'da yer alan "Erdoğan Volkswagen istiyor" başlıklı yazısında “Erdoğan rejimini ayakta tutmak için Volkswagen’i kullanacak” ifadesini kullandı.

ÇAĞRIDA BULUNDU: YATIRIMDAN VAZGEÇİN

Bu yatırımın Erdoğan’ı güçlendireceği yorumuyla “Vazgeçin” çağrısında bulunan Dündar, duyduğu rahatsızlığı şöyle ifade etti: “Volkswagen’i ikna edebilirse bunu rejimini aklamakta, diğer markaları çağırmakta kullanabilecek."

TÜRKİYE'YE GÜVENMEYİN MESAJI

Volkswagen’ın Türkiye’ye değil Erdoğan’a yatırım yaptığı izleniminin doğacağı yorumunda bulunan Can Dündar, “Yatırım yapılan rejimin, içeride hukuku nasıl hiçe saydığını görünce, verdiği güvenceye inanmak zor” cümleleriyle Türkiye’ye güvenmeyin mesajı verdi.

 

Türkiye'ye yatırım kararı Dündar'ı rahatsız etti ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Almanya Can Dündar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.