"Türkiye'ye yaptırım olacak ama..."

ABD'nin Türkiye'ye S-400 konusundaki tehditler sürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'ye yaptırımları 'kesin olarak düşündüklerini' belirtti. Aba altından sopa gösteren Cooper, ayrıca ABD'nin Türkiye ile bir kopuştan kaçınmaya çalıştığını da söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füzelerini Sinop'ta test etmesinin ardından ABD'nin tepkilerine tehditler de eklendi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini test etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bu konudaki tavrının 'provokatif' olduğunu ileri süren Cooper, "Yaptırımlar kesinlikle düşünülüyor" ifadesini kullandı.

Cooper, ABD'nin Türkiye'yi 'geçilmemesi gereken kırmızı çizginin S-400'ün aktif edilmesi olduğu' konusunda bilgilendirdiğini belirtti.

TÜRKİYE'Yİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

"S-400'ü test etmenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu çok net bir şekilde belirttik" diye konuşan Cooper, Ankara'yı buna karşı ikna etme çabalarının devam ettiğini söyledi.

Cooper, ayrıca ABD'nin Türkiye ile bir kopuştan kaçınmaya çalıştığını da ifade etti.

Cooper, Türkiye'nin batı kampında kalması için mümkün olan her şeyi yaptıklarını belirterek, "Türkiye'yi dışlamak, Rusya dışında kimsenin yararına olmaz" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN YANITI 'SİZE SORACAK DEĞİLİZ' OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'lerin Sinop'ta test edilmesi üzerine ABD'den gelen tepkilere "Sinop'taki testlerin yapıldığı doğrudur. Test yapmayı kalkıp da ABD'ye soracak değiliz. Burada Rusya'ya ait silah olması, demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz" sözleri ile cevap vermişti.

"Türkiye'ye yaptırım olacak ama..." ile ilgili etiketler S-400 ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinop Clarke Cooper
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.