Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırladı!

ABD Senatosunda yer alan Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ile Demokrat Senatör Chris Van Hollen Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlattığı "Barış Pınarı Harekatı"nı engellemek amacıyla yaptırım paketi hazırladı. İki senatörün hazırladığı pakette Türkiye'yi hedef alan ağır maddelere yer verildi.

ABD Senatosunda iki senatör hadsiz bir girişimde bulundu.

Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ile Demokrat Senatör Chris Van Hollen Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Türkiye'ye karşı bir yaptırım paketi hazırlanması için tasarı hazırladı.

Söz konusu paketin taslağını Twitter'dan paylaşan Graham, kongredeki iki partinin de yaptırım konusunda hemfikir olduğunu ileri sürdü.

Küstah  tasarıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanların adı tasarıda yer aldı.

Öte yandan, "yaptırımların tasarının kabul edilmesiyle devreye gireceği ve Trump yönetiminin Kongre'ye her 90 günde bir bu konuda rapor vereceği belirtilen pakette", Türk Silahlı Kuvvetlerine uçak, araç, makine ve ilgili tüm parça satışının yanı sıra askeri istihbarat paylaşımının da durdurulması çağrısı yapıldı.

Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırladı!

Bununla beraber, enerji ve petrol satışı konusunda Türkiye'ye ve Türkiye ile iş birliği yapan yabancı ülke ve kuruluşlara yaptırım uygulanması teklif edilen pakette, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı kapsamında da yaptırım istendi.

Söz konusu tasarının Senato'da oylanıp kabul edilmesi halinde bile hayata geçirilmesi zor görünüyor. Tasarının Trump'ın masasına gelmeden önce Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilmesi gerekiyor.

Ancak Trump'ın bu tür bir yasa tasarısını veto etme yetkisi bulunuyor. Kongrenin her iki kanadında da 3'te 2 çoğunluğun üzerinde kabul edilmesi halinde ise Trump'ın veto yetkisini aştığı için tasarılar doğrudan yasalaşıyor.

Cumhuriyetçi Senatör Graham'in operasyona karşı son günlerdeki paylaşımları Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırladı! ile ilgili etiketler Türkiye ABD Suriye Barış Pınarı Harekatı lindsey graham Chris Van Hollen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.