Türkiye'ye gönderilecek aşılardan ilk görüntü geldi

Çin'in başkenti Pekin'de yer alan Sinovac tesislerindeki Türkiye'ye gönderilecek olan aşı, havalimanına transfer edilmek üzere hazırlanıyor. İlk parti olan 1 milyon 340 bin aşı, Türkiye'ye yola çıkmadan önce TRT Haber tarafından görüntülendi.

Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Sinovac tesislerinde Türkiye'ye gönderilmek üzere hazırlanan koronavirüs aşıları görüntülendi.

TRT'nin aktardığı bilgilere göre, 7 nakliye aracı aşıları taşımak üzere hazırlandı. İlk parti olan 1 milyon 340 bin aşı havalimanına transfer ediliyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, gümrük prosedürleri nedeniyle aşıların Pekin Havalimanı'nda 24 saat beklemesi gerekiyor. Aşıların Türkiye'ye ulaşması 1-2 gün daha sürecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini, bu nedenle aşıların gelişinin bir iki gün ertelendiğini açıklamıştı.

ÖNCE KONTROL SONRA DAĞITIM

Aşılar öncelikle Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumunun kontrolünden geçirilecek. Gelen her partinin uygunluğu örnekler üzerinden incelenecek. Ardından aşılar yurdun dört bir yanına dağıtılacak. Risk gruplarına göre aşılama başlayacak.

BAKAN KOCA: GELİŞİ BİR İKİ GÜN ERTELENMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz' demişti.

Türkiye'ye gönderilecek aşılardan ilk görüntü geldi ile ilgili etiketler Çin Pekin çin aşısı aşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.