"Türkiye'ye bunu yapmak zorundayız!"

Washington Post gazetesine röportaj veren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kanunların S-400 alımı sebebiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını zorunlu kıldığını ve Başkan Trump'ın da yasalara uyacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara-Washington arasında yaşanan S-400 krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD yasalarının Türkiye'ye yaptırım öngördüğünü vurgulayarak ABD Başkanı Donald Trump'ın kanunlara uyacağını belirtti.

Mike Pompeo, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili Washington Post'ta verdiği mülakatta, CAATSA'yı (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kastederek, kanunların, Ruslarla önemli silah anlaşmaları imzalayan ülkelere yaptırım uygulanmasını zorunlu kıldığını hatırlattı.

Pompeo, "Yasalar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak" dedi.

TRUMP, S-400 KONUSUNDA TÜRKİYE'Yİ HAKLI BULMUŞ SUÇLUNUN OBAMA YÖNETİMİ OLDUĞUNU VURGULAMIŞTI

Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Trump, iki ülke arasında yaşanan S-400 krizinden kendinden önceki Başkan Barack Obama yönetimini sorumlu tutmuştu. İkili görüşme sonrası basın açıklaması yapan Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Bu kez Rusya ile S-400 almak için anlaşma yaptı ve para ödedi. Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı" demişti.

"Türkiye'ye bunu yapmak zorundayız!" ile ilgili etiketler Türkiye Donald Trump ABD S-400 Mike Pompeo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.