Türkiye'ye bahar ne zaman gelecek?

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre, Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava sürerken İstanbul'da kar bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, Nisan’ın ilk haftasında da bu kadar soğuk olmasa da yine yağışlı geçireceğiz gibi geliyor" dedi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son günlerde ülkeyi etkisine alan soğuk ve yağışlı havanın ne zaman biteceği ile ilgili konuştu. Şen, "Hiç bahar gelecek diyemiyoruz. Nisan’ın ilk haftasında da bu kadar soğuk olmasa da yine yağışlı geçireceğiz gibi geliyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Orhan Şen'in CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Nerdeyse 4 mevsimi birden yaşıyoruz, üç gün içerisinde. Dünkü sıcaklık ile bugünkü sıcaklık arasındaki fark bazı bölgelerde 15 dereceyi buldu. Ani bir soğuma ve ani bir ısınma yaşıyor Türkiye 4 gündür. Bu ani değişimden dolayı gök gürültülü, şimşekli, yıldırımlı şeyleri gördük, bugün ise soğuk havayı gördük. Üç gün içerisinde görmek enteresandı. Bugün de 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü., her yıl kutlanır ona denk geldi.

Bugün hava çok soğuk dışarıda, eksi derecelerde değil ama rüzgar çok kuvvetli. Bu nedenden dolayı hissedilen sıcaklık çok düşüyor. Rüzgarlı günlerde dikkat etmeliyiz. Bu geceden itibaren de Trakya’dan başlayarak neerdeyse İç Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Ege’de kar yağışı görülecek."

HAVA NASIL OLACAK?

"Yağış kuzeye Sibirya üzerinden sarktı. Önce Marmara Bölgesi’ne oradan İç Ege, İç Anadolu Bölgesi’ne geldi. Bu soğuk hava kar yağışını getirecek tabi. Bugün Eskişehir Kütahya, Bolu’da başladı. Ankara’da da akşam üstü başlayacak. Bu geceden itibaren de Trakya’dan başlayarak neredeyse İç Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Ege’de kar yağışı görülecek.

Yarın İstanbul’da akşama doğru karla karışık yağmur, yükseklerde kar yağışı görülecek. Bu durum iki gün devam edecek. İç Anadolu’da Ocak, Şubat gibi olacak. Cuma günü batı kesimlerden gidiyor. Cumartesi gününden itibaren uzaklaşacak."

BAHAR GELECEK Mİ?

"Hiç bahar gelecek diyemiyoruz. Biraz Nisan’ın ilk haftasında da bu kadar soğuk olmasa da yine yağışlı geçireceğiz gibi geliyor. Bahar sıcaklıkları İstanbul’da 16- 17 derece gibidir.

Bu kadar soğuk olmasa da hafta sonu yağış devam edecek. Bir aylık sürecek baktığımızda 16-17 dereceyi gördüğümüz gün sayısı birkaç gün. Güneydoğu’da bugün çamur yağabilir. Atmosferi tozdan temizleyecek. İstanbul’da yok."

Türkiye'ye bahar ne zaman gelecek? ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji İstanbul orhan şen bahar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.