Türkiye'nin yıllarca konuştuğu Sarai Sierra cinayetinde katille ilgili sıcak gelişme!

İstanbul'a fotoğraf çekmek için gelen ABD'li Sarai Sierra'nın surlarda ölü bulunmasının ardından açılan davada 'Nitelikli cinsel saldırı' ile 'hırsızlık' suçları yönünden cezası bozulan Ziya Tasalı'nın cezası artırıldı. Tasalı'ya 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'a fotoğraf çekmek için ABD'den gelen Sarai Sierra'nın cesedi 2 Şubat 2013'te surlarda bulunmuştu.

ABD'li Sierra'nın sanık Ziya Tasalı tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Sanık Ziya Tasalı, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, 24 Haziran 2014 tarihinde, 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına, 'cinsel saldırı' ve 'hırsızlık' suçlarından da 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

 

CEZASI ARTIRILDI

Yargıtay tarafından 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası onanan Tasalı'nın 'nitelikli cinsel saldırı' ile 'hırsızlık' suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası ise bozulmuştu. Yeniden, 21 Mart 2019 tarihinde hakim karşısına çıkan Tasalı, bu suçlardan 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Yargıtay, bir kez daha hüküm kurulan dava dosyasını bozdu. Davayı usulden bozan Yargıtay, sanığın avukatı olmadan hüküm kurulduğunu ve bu nedenle cezanın bozulduğunu kaydetti. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşma tutuklu sanık Ziya Tasalı ile şikayetçi Bexiada Jimenez'in avukatı hazır bulundu.

NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRIYA TEŞEBBÜS SUÇUNDAN 11 YIL 8 AY HAPİS

Şikayetçi avukatı, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederken, sanık önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.Mahkeme heyeti, sanık Ziya Tasalı'yı 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve 'hırsızlık' suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezası olmak üzere toplamda yeniden, 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti.

Türkiye'nin yıllarca konuştuğu Sarai Sierra cinayetinde katille ilgili sıcak gelişme! ile ilgili etiketler cinayet katil Ceza dava Sur İstanbul ABD Turist sarai sierra Ziya Tasalı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.