Türkiye'nin yeni zırhlısı COBRA II MRAP

Türk savunma sanayiinin son eseri mayına karşı büyük koruma sağlayan Cobra II MARP oldu. Dünya genelinde 15 ülkede kullanılan Cobra II ailesinin en güncel ve gelecek tehlikelere karşı en korumalı ferdi olan MARP, Otokar tarafından üretiliyor. Tümü de 4x4 olan Cobra II serisi araçlar Otokar'ın ürün gamına 2013'te eklenmişti.

Kullanıcıların farklı görev ihtiyaçlarına uygun olarak üretilen Cobra II, önceki nesil olan Cobra'ya kıyasla daha yüksek taşıma kapasitesine ve daha geniş bir iç hacme sahip olarak tasarlandı. Yüksek hareket kabiliyeti bulunan Cobra II, tıpkı Cobra gibi farklı görevler için modüler bir yapı olarak üretildi.

Otokar, Cobra ile elde ettiği başarıyı ailenin yeni üyesi Cobra II ile daha da pekiştirdi. Cobra II kısa sürede başarılı performansıyla kullanıcıların beğenisini kazanarak, Türkiye'nin yanı sıra ihracat pazarlarında da tercih edilen araç olarak büyük ilgi gördü. 

Araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdüren Otokar, son olarak modüler yapıdaki Cobra II aracının güncel ve gelecek tehditlere karşı "mayına karşı korumalı araç" (MRAP) versiyonunu geliştirip ürün ailesine kattı.

Yeni nesil mayına karşı korumalı bir araç olan Cobra II MRAP, kullanıcılar için yüksek balistik ve mayın koruma ile yüksek taşıma ihtiyaçlarını bir arada karşılarken, bu sınıf araçlardan farklı bir hareket kabiliyeti sunarak benzerlerinin önüne geçiyor. 

Türkiye'nin yeni zırhlısı COBRA II MRAP

Otokar'ın kara araçlarındaki 35 yıla yaklaşan tecrübesinin ve bilgi birikiminin her parçasına yansıdığı Cobra II MRAP, riskli bölgelerde yüksek beka kabiliyeti veriyor. Mürettebata balistik, mayın ve el yapımı patlayıcı tehditlerine karşı üstün koruma sağlıyor.

Cobra II MRAP, Cobra II ile benzer hareket ve konfor parametrelerini korurken söz konusu tehditlere karşı güvenli bir kullanım olanağı ortaya koyuyor. Araç tabanındaki mayın kalkanı sayesinde üstün mayın koruması, yüksek modüler yapı ve servis edilebilirlikten kayıp yaşanmadan gerçekleştiriliyor.

YÜKSEK HAREKAT KABİLİYETİ, DÜŞÜK SİLÜET

Cobra II MRAP'ta, 32 binden fazla aracı 35'ten fazla ülkede kullanılan Otokar'ın farklı arazi ve iklim koşullarında elde ettiği birikimin yansımaları gözleniyor.

Dünyadaki benzer mayına karşı korumalı araçlara kıyasla Cobra II MRAP, ağırlık merkezinin alçak olması sebebiyle sadece stabilize yollarda değil, arazide de üstün bir hareket kabiliyeti ve eşsiz bir yol tutuşu imkanı tanıyor. Cobra II MRAP'ın bağımsız süspansiyon sistemi, arazide üstün performansın önünü açıyor.

Türkiye'nin yeni zırhlısı COBRA II MRAP - Resim : 2

Araç, benzerlerine kıyasla daha düşük bir silüete sahip olduğundan daha az fark edilir oluyor.

Cobra II MRAP, tüm Otokar zırhlı araçları gibi modüler bir tasarıma sahip. Bu sayede farklı görevlere uygun bir platform olurken, kullanıcılara muharebe sahasında lojistik avantajlar veriyor. Özel tasarımı, yüksek güvenilirlik, bakım ve onarım kolaylığı ve güç paketi, saha şartlarında bile komple ve hızlı montaj/demontaj yapılmasına imkan sağlıyor.

Modüler tasarımının yanı sıra sahip olduğu yüksek taşıma kapasitesi ve geniş iç hacim, Cobra II MRAP'a farklı silah sistemlerinin ve görev donanımlarının entegrasyonuna imkan sunuyor.

Farklı yerleşim seçenekleri ile 11 kişiye kadar personel taşıma kapasitesine sahip araç, kullanıcı gereksinimlerine uygun olarak 3 veya 5 kapılı olarak kullanılabiliyor.

Türkiye'nin yeni zırhlısı COBRA II MRAP ile ilgili etiketler OTOKAR mayın zırhlı cobra II Mrap
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.