Türkiye'nin yardımı İngilizlere Osmanlı'yı hatırlattı: Aynı şeyi yapmışlardı...

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında İtalya, İspanya ve Balkanlar'ın ardından İngiltere'ye de yardım uçağını ulaştırmıştı. Yardımlar için Türkiye'ye teşekkür eden İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton'ın paylaşımının altına yazılan bir yorumda ise Osmanlı devletine atıfta bulunuldu.

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, Twitter hesabından gönderilen yardımların fotoğrafını paylaşarak, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 250 bin kişisel koruyucu ekipman için teşekkürlerimi ifade etmek isterim" diye yazdı.

Yardımların 14 ton olduğunu vurgulayan Morton, "Bu cömert hediye, İngiltere ile Türkiye arasındaki dostluğun gücünü gösteriyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yardımı İngilizlere Osmanlı'yı hatırlattı: Aynı şeyi yapmışlardı...

OSMANLI GÖNDERMESİ

Türkiye'nin İngiltere'ye yardım göndermesi yazılı ve görsel basında da haber olurken, İngilizler sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye teşekkür etti.

Sean McGrinder adlı bir Twitter kullanıcısı 1845 yılında İrlanda'da yaşanan Büyük Kıtlık felaketi zamanında Osmanlı Devleti'nin İrlandalılara yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye" diye yazdı.

Türkiye'nin yardımı İngilizlere Osmanlı'yı hatırlattı: Aynı şeyi yapmışlardı... ile ilgili etiketler Türkiye İngiltere Koronavirüs Korona Osmanlı yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.