Türkiye'nin uzay girişimleri Yunanistan'ı depresyona soktu!

Türkiye'nin etki ve ilgi alanı bu gezegenin sınırlarını aştı. Türkiye ve Pakistan'ın uzaydaki iş birliği Yunanistan'da endişeyle karşılandı. Yunan medyası teknolojik açıdan Türkiye'den geri kalındığını itiraf ederek hükümeti geri kalmakla suçladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan Uzay ve Üst Araştırma Komisyonu (SUPARCO) geçen hafta elektrikli haberleşme uyduları ve diğer uzay projelerine yönelik ortak çalışmalar yürütmek üzere iş birliği anlaşması imzalamıştı.

 TUSAŞ Small GEO, GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ile TÜRKSAT-6A uydularının geliştirme konusunda sektörde ön plana çıkıyor.

YUNAN MEDYASI: TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞBİRLİĞİ UZAYDA TEHDİT Mİ

Yunanistan'da yayın yapan DefencePoint haber sitesinde bugüne kadar dostluk ilişkilerinin ötesinde savunmada ciddi işbirlikleri sergileyen Türkiye ve Pakistan'ın uydu ve uzay alanındaki güç birliğinin Türkiye'ye karşı olan rakipleri için önemli bir mesaj barındırdığını yazdı.

YETİŞMEYE ÇALIŞIYORLAR

Haberde ayrıca Yunan hükümetinin teknolojik gelişmeler konusunda geri olduğu, Yunan Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanlığı'nda (GEETHA) uzay biriminin kurulması gerektiği ifade edildi.

Türkiye'nin uzay girişimleri Yunanistan'ı depresyona soktu! ile ilgili etiketler Yunanistan Pakistan uzay Türkiye TUA
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.