Türkiye'nin Tokyo 2020 tekvando milli takımı madalya için Japonya'da...

Tokyo 2020 için geri sayı sürerken madalya umutlarımız Japonya'ya ulaştı... Türkiye'nin olimpiyat tarihinde tekvandoda hiç altın madalyası yok. İlk kez olimpiyatlara katılacak olan Hatice Kübra İlgün "Yılda 4 kez düzenlenen grand prix müsabakalarının hepsinde madalya kazanan tek Türk tekvandocu oldum. Bu istikrarımı Tokyo'da da sürdürmek istiyorum" dedi.

Tokyo 2020'de 57 kiloda Türkiye'yi temsil edecek olan milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti. Kariyerinde Universiade şampiyonluğunun yanında Avrupa, dünya ve Akdeniz Oyunları gibi organizasyonlarda gümüş madalyaları bulunan 28 yaşındaki sporcu, son dönem performansıyla olimpiyatlarda zirveyi hedefliyor.

Başarılı tekvandocu olimpiyatlar öncesinde yaptığı açıklamada, ''Tüm sporcuların ulaşmak istediği nokta olimpiyat oyunlarında mücadele etmektedir. Öncelikle buraya ulaştığım için çok mutluyum. Buraya gelmek için son ana kadar büyük çaba gösterdim. Olimpiyat oyunları kadar zorlu olan ve yılda 4 kez düzenlenen grand prix müsabakalarının hepsinde madalya kazanan tek Türk tekvandocu oldum. Bu istikrarımı Tokyo'da da sürdürmek istiyorum. Hedefim her zaman en iyiye ulaşmak. İngiliz ve Güney Koreli rakiplerim başta olmak üzere güçlü rakiplerim var. Daha önce bu sporcuları yenmeyi başarmıştım. Tokyo’da da bunu tekrarlayarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Hatice Kübra İlgün, 25 Temmuz Pazar günü tatamiye çıkacak.

Türkiye'nin Tokyo 2020 tekvando milli takımı madalya için Japonya'da...

TÜRKİYE'NİN TOKYO 2020'DEK TEKVANDOCULARI KİM?

Türkiye, Tokyo 2020'de erkeklerde tek sporcuyla temsil edilecek. 2021 Avrupa Şampiyonu 21 yaşındaki Hakan Reçber madalya mücadelesi verecek. Kadınlar da ise Rukiye Yıldırım (49),
Hatice Kübra İlgün (57), Nur Tatar (67) ve Nafia Kuş (+67) tatamiye çıkacak.

30 yaşındaki Rukiye Yıldırım'ın 2009 ve 2011'de Dünya şampiyonlukları bulunuyor. Son 2 olimpiyata katılan ve madalya kazanan Nur Tatar, Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki en başarılı tekvandocusu... 28 yaşındaki Tatat, 2012 Londra'da gümüş, 2016 Rio'da bronz madalya kazanmıştı. 26 yaşındaki Nafia Kuş ise Manchester'da düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası'nda bron madalya kazanarak dikkat çekmişti.

Türkiye'nin Tokyo 2020 tekvando milli takımı madalya için Japonya'da... ile ilgili etiketler Hatice Kübra İlgün tekvando tokyo 2020 Nur Tatar rukiye yıldırım Hakan Reçber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.