Merkez Bankası rezervinin eksiye düştüğü yalan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde, CHP'nin Merkez Bankası rezervinin eksiye düştüğü iddialarına yanıt verdi. Şu anda 95 milyar dolar döviz rezervi bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95'e indik. Biz yine 132'ye de 200'e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'nın dolar rezervleri üzerinden yürütülen karalama kampanyasına İzmir'den yanıt verdi.

"BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ"

 Bu iddiaları ortaya atanların 'sahtekar' olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi sıfırlandı, sıfırın altına düştü. Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şimdi, 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95'e indik. Biz yine 132'ye de 200'e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz." dedi.

"BERAT BEY DE HAKKINI YARGIDA ARAYACAK"

 Küresel sağlık krizinin damgasını vurduğu 2020'de hem arz hem talep cephesinde şoklar yaşayan dünya ekonomilerinin derinden sarsıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Berat Bey de hukuk çerçevesinde bugün itibariyle yargıda hakkını arayacaktır. Aynı şekilde ben de birçok davalar açtım, açtığım her davayı da kazanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bunların kendilerini en kritik konularda bilgilendirdimizde ne yaptıklarını da biliyoruz. Kafası karışmış olabilecek vatandaşlarımız için döviz rezervi konusuna açıklık getirmek istiyorum. Salgınla birlikte uluslararası alanda ortaya çıkan finansal dalgalanmalara karşı tedbir geliştirmesi gerekiyordu. Planlı ve kontrollü döviz işlemleri yapıldı. Bu işlemlerin tamamı piyasa kuralları çerçevesindedir ve hukuka uygundur. Ne dövizin buharlaşması ne haksız kazanç söz konusudur. Bu döviz işlemleri sayesinde ülkemiz uluslararası alanda, hedeflerine bağlı kalmayı başardı."

 

Merkez Bankası rezervinin eksiye düştüğü yalan! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Dolar rezerv
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.