Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaştı. Türkiye'nin savaştığı orman yangınlarının boyutu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi. Görüntülerde, dumanın tüm Doğu Akdeniz'e yayıldığı görülüyor.

Türkiye'de 7 ilde birçok farklı noktada aynı anda ormanlık alanlardan dumanlar yükseldi. Yangınlar yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı.Türkiye, tarihinde asla unutmayacağı günler geçirmeye devam ediyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaştı.

 Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi!

Yangınlar ve onlarla olan mücadele sürerken, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA), paylaştığı fotoğraflarda, Türkiye'de çıkan yangınların korkunç boyutu ve tüm Akdeniz'e yayıldığı görülüyor.

Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi! - Resim : 2

 

NASA’nın "FIRMS" adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip edebiliyor.

Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi! - Resim : 3

İtalya, Yunanistan ve Romanya gibi birçok Avrupa ülkesi de Türkiye gibi orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi! - Resim : 4

Türkiye'nin savaştığı orman yangınları uzaydan görüntülendi! ile ilgili etiketler Orman Yangını Uydu NASA resim fooğraf görüntü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.