Türkiye'nin posta kodu nedir?

Türkiye'nin posta kodu nedir? Nasa aracılığıyla Mars'a isim göndermek isteyenler mars.nasa.gov adresine girdiklerinde 'Postal Code' diye bir bölüm ile karşılaşıyor. Bu alana yaşadığınız ülkenin posta kodunu girmeniz isteniyor. Merak edilen konu ise Türkiye'nin posta kodu nedir? İnternette Turkey postal code hakkında bir çok araştırma yapılıyor. İşte konu hakkında detaylar. Peki Türkiye'nin posta kodu nedir? İşte TR posta kodu ve tüm ayrıntılar...

Türkiye'nin posta kodu nedir? 1875 yılında, Osmanlı Devleti zamanında dahil olunan Dünya Posta Birliği, PTT'yi yetkili kuruluş olarak tanımıştır. Bir noktadan başka bir noktaya posta gönderirken gerekli olan posta kodu, Mars'a ismini göndermek isteyenler için de gerekiyor. İnternette ise Türkiye'nin posta kodu nedir, TR posta kodu kaç şeklinde aramalar yapılıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Türkiye'nin posta kodu nedir? İşte ayrıntılar...

MARS'A İSMİNİZİ YOLLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜRKİYE'NİN POSTA KODU NEDİR?

Posta kodu, 100'den fazla ülkede kullanılmaktadır. Şubat 2005'te Dünya Posta Birliği'ne bağlı 190 ülkenin 117'sinin posta kodu vardır. Ulusal posta kodu sistemi kullanmayan ülkeler arasında İrlanda ve Gana da vardır.

Türkiye'de ise her ilçe, hatta her mahalle için posta kodu değişiklik gösterebilmektedir. Posta kodunun doğruluğu, PTT tarafından sağlanmaktadır. İşte, PTT'nin il ve ilçelere göre posta kodu sorgulama ekranı:

TÜRKİYE'NİN POSTA KODUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

MARS'A İSMİNİZİ GÖNDERMEK BİR TIK UZAĞINIZDA!

NASA, Kızıl Gezegen’le ilgili çalışmalarına hız verirken, 2020’de Mars’a göndereceği Rover uzay aracı için de ilginç bir proje başlattı. Uzay meraklılarını da projeye dahil etmek isteyen NASA, ‘İsmini Mars’a Gönder’ adlı bir kampanyaya imza attı.

NASA’nın sitesine giren kullanıcılar, projenin yer aldığı sayfada ad ve soyadlarını yazdıktan sonra temsili bir ‘biniş kartı’na ulaşıyor.
Proje sosyal medyada büyük ilgi çekerken, 22 Mayıs itibariyle 500 bini aşkın kişi adını Mars’a göndermek için projeye katıldı. Sitede en çok ilgi gösteren ülkeler de listelenirken, Türkiye, ABD ve Hindistan’ın ardından 58 bin kişiyle üçüncü sırada yer aldı.

Haziran 2020’de fırlatılacak olan Rover uzay aracının Şubat 2021’de Jezero kraterine inmesi planlanıyor.

Türkiye'nin posta kodu nedir? ile ilgili etiketler NASA Mars PTT
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.