Türkiye'nin otomobili TOGG, TEKNOFEST'te ziyaretçilerini bekliyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Teknofest, Atatürk Havalimanında ziyaretçilerini bekliyor. Yerli elektrikli otomobil TOGG da Türkiye’nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te yerini aldı.

Dünyanın en büyük 2'nci havacılık festivali olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bugün itibarıyla başladı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest'in dördüncü yılında ilkler yaşanacağını ifade etti. Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarına başlanan TOGG, halka açık bir şekilde tanıtıldı.

Teknofest'in koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yapılacağına dikkat çeken Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Teknofest dördüncü yılında İstanbul'da ilk başladığı yerde Pandemi nedeniyle sağlık bakanlığımızın Herkesi doğrultusunda tedbirler kapsamında yapılarak kutlanacak. 200 binden fazla öğrencimiz başvurdu yarışmalara. İlk yıl bu 20 bindi, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin ve artık dördüncü yılında dünyada açık alanda rekor şekilde bir başvuru aldık. Halka açık bir şekilde gerçekleştirilecek. İlk defa insansız hava araçları ve insanlı hava araçlarının birlikte kombine yaptığı bir görsel göreceğiz" açıklamasında bulundu.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ TASARLANDI

TÜBİTAK'ın düzenlediği 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kapsamında öğrencilerin geleceğin teknolojisini tasarladıklarının altı çizildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, "Çok paranız varsa teknolojiyi kullanırsınız ama önemli olan teknolojiyi üretmek, geliştirmek ve tasarlamak. Öğrencilerimiz buna hazırız dediler." dedi.

'ÖNEMLİ OLAN TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK'

Yarışmaya katılan öğrencilerin elde ettikleri deneyimlerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Mandal, şöyle konuştu;

"22 ilimizden lise katılımcısı var, bu öğrenciler çok kıymetli. Geleceğin TOGG'ları ya da TOGG'a yan ürün, parça, bileşenlerini üretecek kişiler bu öğrenciler olacak. Burada elde ettikleri deneyim ve öz güven çok kuvvetli. Hem enerjileri var aynı zamanda da etik değerlerle birlikte buraya yarışmaya geldiler. Geleceğin teknolojisini tasarlayacak, geliştirecek ve üretecek olanlar bu gençlerdir. Teknolojiyi kullanacaklar demiyorum çünkü çok paranız varsa teknolojiyi kullanırsınız ama önemli olan teknolojiyi üretmek, geliştirmek ve tasarlamak. Öğrencilerimiz buna hazırız dediler ve ilk kez yarışmalarına karşın büyük bir başarı var."

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin otomobili TOGG, TEKNOFEST'te ziyaretçilerini bekliyor ile ilgili etiketler TEKNOFEST TOGG Atatürk Havalimanı yerli araç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.