Türkiye'nin Oscar adayı etkileyici hikayesiyle "Ayla" /VİDEO

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika’da yapılacak 90. Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalında Türkiye Adayını belirledi. Başvuran 13 filmin değerlendirildiği kurulda yönetmenliğini, Can Ulkay'ın yaptığı “Ayla” filmi oy çokluğu ile seçildi. Peki Oscar adayımız 'Ayla'nın konusu nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, ABD´de 4 Mart 2018´de yapılacak 90. Akademi Ödülleri (Oscar) için “En İyi Yabancı Film” dalındaki adayını belirledi.

Başvuran 13 filmin değerlendirildiği kurulda yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı “Ayla” filmi oy çokluğu ile seçildi.

Başrollerinde Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu ve Lee Kyung-Jin´in yer aldığı film, Kore Savaşı’nda yaşanan dramatik bir hikayeyi anlatıyor.

1503595335_AYLA_4_1

AYLA FİLMİNİN KONUSU

1950'lerde Kore Savaşına katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden beyazperdeye taşınan AYLA, Türkiye sinema sektörü temsilcilerinin oylarıyla dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden Oscar'da “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi.

1503595335_AYLA_3

Kahramanlarının hala hayatta olduğu AYLA filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının güçlü gönlü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

1503595334_AYLA_5

Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikayesini perdeye taşıyan AYLA, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

1503595335_AYLA_2

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı, yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, müziklerine Fahir Atakoğlu’nun imza attığı, Danışmanlığını Elif Dağdeviren'in yaptığı AYLA, başta İsmail Hacıoğlu ve Eric Roberts gibi isimlerin olduğu zengin oyuncu kadrosuyla Oscar yolunda daha da ışıldayacak.

1503595335_AYLA_1

Kahramanlarının hala hayatta olduğu, geçmişimizi gururla bugüne taşıyan film; İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyong-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca gibi birbirinden değerli 32 ulusal ve uluslararası yıldızla Oscarlar'da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin Oscar adayı etkileyici hikayesiyle "Ayla" /VİDEO ile ilgili etiketler Oscar Çetin Tekindor ayla can ulkay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.