Türkiye'nin NATO'ya girmesin diye veto hakkını kullanacağı İsveç'ten talep edilen terörist listesinde kimler var?

İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'in teröre verdiği destek bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'nin FETÖ'cü ve PKK'lı teröristlerin iadesini yaptığı başvurulara İsveç yönetimi kayırsız yaptı. Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya başvurduğu 33 iade talebinden 19'u yanıtsız kalırken bazılarına ise vatandaşlık verildi.

NATO üyeliği için resmi olarak başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarının iadelerine yönelik yaptığı taleplerine kayıtsız kaldı. Adalet Bakanlığı, son 5 yılda Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK terör örgütü mensubu olmak üzere 12 teröristin iadesini talep etti.

İsveç'ten ise 10'u FETÖ, 11'i PKK mensubu olmak üzere 21 terör örgütü mensubunun iadesi talep edildi. İki ülkeden iadesi talep edilen 33 teröristten 19'unun iade talebi reddedildi, 5'i ise yanıtsız bırakıldı.

Türkiye'nin iade taleplerini yerine getirmeyen Finlandiya ve İsveç, FETÖ ve PKK terör örgütü üyelerine sahip çıkarak iadesi istenen o isimlere bir de vatandaşlık verdi.

İsveç, Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak'ın da aralarında bulunduğu PKK'nın önemli isimlerinin iadelerini reddederken, aralarında sözde İsrail imamı Harun Tokak'ın da yer aldığı Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin de iadesine yönelik taleplere karşılık vermedi.

İSVEÇ, TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA VATANDAŞLIK VERDİ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İsveç PKK terör örgütü mensubu Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak'ın da aralarında bulunduğu isimler Türkiye'ye iade edilmezken, bu isimlere bir de vatandaşlık verildi.

TÜRKİYE'NİN İADE TALEPLERİ YANITSIZ KALDI

İsveç, FETÖ soruşturmasının firari sanığı Today's Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in de aralarında bulunduğu Levent Kenez, Harun Tokak ve Yılmaz Ayten'in iade taleplerini yerine getirmedi.

Türkiye'nin NATO'ya girmesin diye veto hakkını kullanacağı İsveç'ten talep edilen terörist listesinde kimler var? ile ilgili etiketler İsveç Türkiye terörist NATO
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.