Türkiye'nin NATO için önemini İngiliz basını ortaya koydu: Stratejik felaket olur

Türkiye'nin NATO içindeki önemi İngiliz basınında çıkan bir yazıda bir kez daha ortaya komdu. Financial Times gazetesinde yayınlanan yazıda Türkiye'nin konumunun Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası daha da önem kazandığının altı çizildi. Yazıda, Türkiye'nin NATO'dan dışlanması ihtimalinin 'stratejik felaket' olacağı vurgulandı.

Madrid'de düzenlenen NATO zirvesi öncesinde gerçekleşen 4'lü zirvede Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürcecinin önünü açarak imzalanan mutabakatta istediğini aldı. NATO zirvesinin yankıları ve Türkiye'nin diplomasi hamleleri Avrupa'da gündemdeki yerini koruyor.

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan bir yazıda Türkiye'nin NATO'daki konumu değerlendirildi. Türkiye'nin NATO için önemine dikkat çekilen yazıda, özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Türkiye'nin durumunun daha fazla önem kazandığının altı çizildi.

"STRATEJİK FELAKET OLUR"

Türkiye'nin NATO'dan dışlanmasının stratejik bir felaket olcağının altının çizildiği yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Karadeniz, hem Ukrayna hem de Rusya için Akdeniz'e ve daha geniş dünyaya giden kilit yoldur. Ukrayna tahılı bir gün ülkenin limanlarından dünya pazarlarına çıkarsa, Karadeniz'den geçecek -ve Türkiye deniz girişini kontrol ediyor. Türkiye'nin Ukrayna'dan çalıntı tahıl taşıdığı iddia edilen bir Rus gemisini tutuklaması bu kritik rolün altını çizdi.

Türkiye NATO'dan atılır ve Rusya'nın fiili bir müttefiki olursa, Ukrayna fiilen denize kıyısı olmayan bir ülke haline gelecek ve Rusya Akdeniz'in kapılarında olacaktır."

"ORTA DOĞU'DAKİ DURUM DAHA KARMAŞIK HALE GELİR"

"Orta Doğu'daki güvenlik dengesi de ciddi şekilde karmaşık olacaktır. Türklerin Suriye'de büyük bir askeri varlığı var. Kürtlerin rolü konusunda Amerikalılarla çatışmış olsalar da, Rusya ile Esed rejimi arasındaki ittifaka karşı çıkıyorlar. Türkler ayrıca 3,7 milyon Suriyeli mülteciye sığınak sağladı . Bu durum, AB üzerindeki baskının çoğunu ortadan kaldıran insani bir eylem."

Türkiye'nin NATO için önemini İngiliz basını ortaya koydu: Stratejik felaket olur ile ilgili etiketler NATO Türkiye Financial Times Rusya Ukrayna İsveç Finlandiya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.