Türkiye'nin konuştuğu samuray kılıçlı cinayette istenen ceza belli oldu

İstanbul Ataşehir'de işlenen ve Türkiye'nin günlerce konuştuğu cinayette yargı süreci devam ediyor. Sokak ortasında mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcı ile öldüren Can Göktuğ boz ikinci defa hakim karşısına çıktı. Boz için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Ataşehir’de 9 Kasım 2021 tarihinde 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un(27), "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davanın ikinci celsesi başladı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Başak Cengiz’in ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşma devam ediyor.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir’de mimar Başak Cengiz, 9 Kasım 2021 tarihinde yolda yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz’un samuray kılıcıyla saldırması sonucu hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ardından tutuklanan sanık Boz hakkında “tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Sanığın ayrıca, “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından 6 yıla kadar hapsi talep edildi. Cezai ehliyetin tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporda, sanık Boz’un olay tarihinde cezai sorumluluğunun bulunduğu ve akli dengesinin yerinde olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin konuştuğu samuray kılıçlı cinayette istenen ceza belli oldu ile ilgili etiketler cinayet dava Ceza Can Göktuğ Boz Başak Cengiz samuray kılıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.