Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Otobüsü Hazır! Öyle Özellikleri Var Ki! Bir İlki Yaşatacak

Türkiye'nin iki sanayi devi Aselsan ve Temsa'nın ortak geliştirdiği yüzde yüz elektrikli otobüs AvenueEV yakın zamanda trafiğe çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda imzalanan anlaşmalar göre, Aselsan'ın elektrikli çekiş sistemleriyle donattığı elektrikli otobüsü bu hafta banttan indi.

Türkiye'nin iki sanayi devi Aselsan ve Temsa'nın ortak geliştirdiği yüzde yüz elektrikli otobüs AvenueEV yakın zamanda trafiğe çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda imzalanan anlaşmalar göre, Aselsan'ın elektrikli çekiş sistemleriyle donattığı elektrikli otobüsü bu hafta banttan indi.

Dünyada çevre dostu araçlara her geçen gün ilgi artarken, seri üretime geçmeye hazırlanan elektrikli otobüs ülkemizin enerji bağımlılığının düşürülmesi adına yüklendiği misyon ile ekonominin de yüzünü güldürmesi hedefleniyor. Yüzde yüz yerli imkanlarla üretilmiş elektrikli otobüsün önümüzdeki günlerde, kamu kurumlarına ilk teslimatlarının gerçekleşeceği duyuruldu. 

AvenueEV Elektrikli Otobüsün Teknik Özellikleri

 

8 dakikada şarj olabilen ve 15 dakikalık şarjla 80 km yol gidebilen elektrikli otobüs, fosil yakıt yerine, çevreci anlayışı ile sürdürebilir enerji kaynağı olan elektrik ile çalışıyor. Global ihtiyaçlar göz önüne alınarak tasarlanan elektrikli otobüs, 24 saat kesintisiz hizmet veren, elektrik şarj eden duraklarda ihtiyaç duyduğu zamanlarda şarj edilebiliyor.

Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Otobüsü Hazır! Öyle Özellikleri Var Ki! Bir İlki Yaşatacak

Ayrıca araç içi internet bağlantısı hizmeti de veriyor. Aselsan tarafından yerli olarak tasarlanan elektrikli otobüs, konforlu, sessiz, performansı yüksek, son teknolojiyle donatıldı. Çalışmalarına ilk olarak 2015 yılında başlanan elektrikli otobüs yerle ve milli teknolojisi ile ülkemiz adına büyük bir hamle olarak görülüyor.

Hedef Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak

 

Savunma sanayii ve askeri alanda bir çok başarıya imza atmış olan Aselsan ve Temsa'nın geliştirdiği milli ve yerli elektrikli otobüs'ün ekonomiye katkı sağlaması hedefleniyor. Elektrikli otobüs'ün yollara çıkmasıyla yepyeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canbolat, 'hem ülkemiz adına hem sanayimiz adına oldukça önemli adım' diyerek duygularını ifade etti.

Türk otomotiv sektörünün hayalini gerçeği dönüştüren, Aselsan ve Temsa'nın işbirliği, bu projenin önemli bir özelliği ise ulaşım sistemleri içerisinde yer alan çevreci özelliği ile ekonomiyi rahatlatmak olduğu kabul edilen görüşler arasında yer alıyor. 

Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Otobüsü Hazır! Öyle Özellikleri Var Ki! Bir İlki Yaşatacak ile ilgili etiketler Otobüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.