Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili Sakarya’da üretilecek

Dünyanın en çok tercih edilen otomobil markalarından olan Toyata, hibrit otomobili yeni Toyota C-HR’yi Sakarya’da üretilecek.

İkinci nesil yeni C-HR, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

DÜNYADA İLK KEZ TÜRKİYE FABRİKASINDA ÜRETİLECEK

Hibrit ve şarj edilebilir versiyonlardan oluşan yeni C-HR Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR’ı dünyada ilk kez Türkiye’deki fabrikasında üretecek ve Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretim hattı da Sakarya’da kurulacak. Batarya üretim hattı, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyecek olup, alanında uzman 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek.

Yeni C-HR’ın, Toyota’nın Avrupa’da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet otomobil satış hedefine önemli bir katkıda bulunması bekleniyor.

YATIRIM 2,3 MİLYAR EUROYA ULAŞACAK

Üretilecek yeni C-HR için gerçekleşen 317 milyon euroluk yatırım ile şirketin toplam yatırım tutarı da 2,3 milyar euroya ulaşacak.

Proje ile birlikte kurulacak olan çevre dostu yeni teknoloji boya tesisi ile, Toyota Avrupa’nın 2030 nötr karbon hedeflerine bir adım daha yaklaşılmış olacak.

 

Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili Sakarya’da üretilecek ile ilgili etiketler Otomobil Sakarya Toyota
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.