Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe'den acı haber

Hakkari'de yaşayan ve Türkiye'nin ilk kadın korucusu olan Gülşen Öztepe 2 aydır kanser tedavisi görüyordu. Öztepe, dün hayatını kaybetti.

Hakkari'de yaşayan Gülşen Öztepe, Türkiye'nin ilk kadın korucusu. Terörün kol gezdiği 90'lı yıllarda, yaşadığı coğrafyanın kaderi değişsin diye teröristlerle mücadele etti.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 120 haneli, yaklaşık 2 bin nüfuslu Suüstü köyünde yaşayan, Türkiye'nin ilk kadın korucusu 7 çocuk annesi Gülşen Öztepe, 22 yıl önce emekli oldu.

Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe'den acı haber

40 yıl önce köyünün en hakim tepesine Türk bayrağını astı

Öztepe, 37 yıl önce de dönemin Yüksekova Tabur Komutanının "Her yerde Türk bayrağını dalgalandıralım" sözü üzerine, evine yaklaşık 150 metre uzaklıktaki tepeye diktiği demir direkte Türk bayrağını dalgalandırmaya başladı. Öztepe, eşi Seyit Tahir Öztepe ile o günden sonra canı gibi sevip, koruduğu Türk bayrağını sadece yıpranmışsa değiştirmek, kirlenmişse de yıkamak için indirdi.

Ankara'da yaklaşık 2 aydır kanser tedavisi gören Öztepe, dün hayatını kaybetti.

 Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe'den acı haber - Resim : 2

Gülşen Öztepe’nin cenazesi Ankara’dan uçakla Van’a, buradan da kara yoluyla Yüksekova’nın Suüstü köyündeki aile mezarlığına götürülerek, toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BULUŞMUŞTU

Gülşen Öztepe, 3 yıl önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabul törenine eşiyle katılmıştı.

Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe'den acı haber - Resim : 3

Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe'den acı haber ile ilgili etiketler Hakkari güvenlik korucusu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.