Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikasında sona doğru

Gelen son dakika haberine göre; Kalyon Holding'in 1.4 milyar dolarlık yatırımıyla yapımına başlanan Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tam entegre güneş paneli üretim fabrikasında sona yaklaşıldı.

Bin 400 kişiye iş imkanı sağlayacak işletmede; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz teknik incelemelerde bulundu.

Bir ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak fabrika yıllık 500 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip olacak. 

YERLİ VE MİLLİ ENERJİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tesiste teknik incelemede bulunarak “Büyük bir teknoloji merkezini inceleme fırsatı bulduk. Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu'daki tek entegre güneş paneli fabrikasındayız. Bu tesis, 4 farklı üretimi bir araya getiren tek entegre tesis” dedi.

Bakan Dönmez, tesiste AR-GE merkezinin kurulacağını, yaklaşık 100 mühendis ve araştırmacının görev alacağını belirterek; “Kendi kaynaklarımızı kendi yerli teknolojimiz ile elektriğe dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu da, fabrikanın Türkiye'nin yerli ve milli enerji politikası açısından da büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milli ve yerli enerji politikası hayata geçirildi. Yüzde 70'in üstünde yerlilik oranıyla kurulacak 1000 MW'lık Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin panelleri ise bu fabrikada üretilecek” diye konuştu.

(AA)

Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikasında sona doğru

Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikasında sona doğru - Resim : 2

 

Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikasında sona doğru ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Kalyon Holding Cemal Kalyoncu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.