Türkiye'nin ilişkilerini yaklaştırdığı ülkede darbe paniği yaşanıyor!

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki askeri kamplarda silah sesleri duyulduğu belirtildi. Başkentin 100 kilometre kuzeydoğusundaki Kaya bölgesinde bulunan başka bir askeri kampta da silah seslerinin yükselmesi darbe oluyor paniğine yol açtı. Henüz ne olduğu bilinmiyor fakat hükümet 'sakin olun, darbe olmuyor' açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin ticari partnerlerinden ve savunma sanayi alıcılarından olan ve iyi ilişkilerin gözlendiği Burkina Faso'da darbe paniği yaşanıyor.

TUHAF SİLAH SESLERİ

Burkina Faso’daki askeri kamplarda silah sesleri duyuldu. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, 2015'teki başarısız darbe girişimine karışan askerlerin tutuklu bulunduğu cezaevinin de yer aldığı başkent Ouagadougou'daki Sangoule Lamizana askeri kampında yerel saatle 05.00’te silah sesleri duyulduğu belirtildi.

BİRÇOK KAMPTA EŞ ZAMANLI SİLAH SESLERİ

Çevredeki görgü tanıkları tarafından yapılan açıklamada, kamptaki askerlerin havaya ateş açtığı ifade edilirken, bir diğer görgü tanığı da Ouagadougou'nun 100 kilometre kuzeydoğusundaki Kaya bölgesinde bulunan başka bir askeri kampta silah seslerinin duyulduğunu söyledi.

HÜKÜMET: DARBE OLMUYOR, SAKİN OLUN

Burkina Faso hükümeti, Ouagadougou'daki askeri kamplardan silah sesleri duyulduğunu doğrulayarak, yerel basında çıkan ordunun darbe yaptığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Hükümet sözcüsü Alkassoum Maiga yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada ordunun yönetimi devraldığı belirtiliyor. Hükümet bu bilgileri yalanlıyor ve halkı sakin olmaya çağırıyor” dedi.

Türkiye'nin ilişkilerini yaklaştırdığı ülkede darbe paniği yaşanıyor! ile ilgili etiketler Darbe silah burkina faso kamp SES
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.