Türkiye'nin en önemli karikatüristlerinden Latif Demirci hayatını kaybetti

Türkiye'de karikatür sanatının önemli çizerlerinden Latif Demirci 62 yaşında hayatını kaybetti. Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında ve ek yayınlarında çizdiği karikatürlerle büyük ilgi gören Demirci, "Press Bey ve Media Hanım", "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Arap Kadri" gibi tiplemeleriye biliniyordu.

Türk basının önemli çizerlerinden Latif Demirci, 62 yaşında hayatını kaybetti. Latif Demirci yıllardır Hürriyet'in birinci sayfasında ve ek yayınlarda çizdiği karikatürler büyük bir ilgi görüyordu.

Demirci, "Press Bey ve Media Hanım", "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Arap Kadri" gibi unutulmaz tiplemeleriyle Türkiye'de karikatür sanatının önde gelen isimlerinden biri haline gelmişti.

HASAN KAÇAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Mizah dünyasının ünlü isimlerinden Hasan Kaçan, Latif Demirci'nin başsağlığı dolayısıyla bir taziye mesajı yayındı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kaçan, "İnna Lillah ve İnna ileyhi Raciun. 35 yıllık arkadaşım, meslektaşım, çizgi dünyasının büyük ustası Latif Demirci vefat etmiş. Mekanı Cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı.

LATİF DEMİRCİ KİMDİR?

Kariyerine genç yaşta Gırgır ve Fırt dergilerinde yaptığı çizimlerle başlayan Latif Demirci, Fırt'ta 'Tarzan' ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak geniş bir hayran kitlesi edindi. Kuruculuğunu yaptığı Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra mizah dergiciliğini bırakarak gazeteler ve dergiler için çalışmaya başladı.

90’lı yıllarda yurtiçi ve yurtdışında karikatür sergileri açan Demirci, kitap kapakları, poster ve çizgi film çalışmalarında da bulundu. Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların da kadrolarında yer alan Demirci, uzun süredir Hürriyet gazetesi için çalışıyordu.

Türkiye'nin en önemli karikatüristlerinden Latif Demirci hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Hürriyet vefat latif demirci karikatür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.