Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden biri... İşte üretilen Bayraktar TB2'lerin sayısı

Türkiye'nin savunma sanayiindeki en önemli başarı hikayelerinden biri olan Bayraktar TB2'lerin ne kadar üretildiği ortaya çıktı. İlk uçuşunu 2014 yılında yapan SİHA'ların üretim sayısının 200'ü bulduğu öğrenilirken bunlardan 96'sı ise ihraç edildi.

Türkiye’nin en büyük İHA (İnsansız Hava Aracı) üreticisi haline gelen Baykar, bu araçların sahada göstermiş olduğu başarının ardından tüm dünyada tanınan bir şirket oldu. Bununla birlikte bugüne kadar Türkiye iç pazarı ve ihracat için toplamda ne kadar Bayraktar TB2 ürettiği de belli oldu.

20'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLDİ

İlk uçuşunu ve hizmete girişini 2014 yılı içerisinde yapan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA’larından geçtiğimiz 8 yıllık süreç içerisinde 300 adetten fazla üretildi. Bunların 96 tanesinin ise sayısı 20’ye ulaşan fakat hepsi açıklanmayan ülkelere ihraç edildiği belirtiliyor. Yani envanterde 200’den fazla TB2 bulunuyor.

Bunun yanı sıra Baykar, Bayraktar AKINCI’nın prototip testlerini tamamlayarak geçtiğimiz yıl içerisinde teslim etti. Hatta son olarak Irak’ın Kuzey’ine yapılan operasyonlarda TB2’ler ile birlikte kullanıldığını gösteren videolar yayınlandı.

ShiftDelete'nin haberine göre bir diğer üst kalite İHA-SİHA üretimi yapan firma olan TUSAŞ ise ANKA ve AKSUNGUR’ları teslim etmeye devam ediyor. Tabii net olarak sayısı paylaşılmamış olsa da TSK’nın en az 30 adet ANKA’yı elinde bulundurduğu, AKSUNGUR ve varyantlarının sayısının da her geçen gün arttığı söylenebilir.

Buna ek olarak TUSAŞ, Türkiye’nin ilk süpersonik İHA’sını da geliştirdiğini açıkladı. 1 Mach hıza, 80 cm kanat açıklığına ve 270 cm uzunluğa sahip olan bu hava aracı, AKINCI ve AKSUNGUR gibi SİHA platformlarından atılabilecek.

Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden biri... İşte üretilen Bayraktar TB2'lerin sayısı ile ilgili etiketler İhracat bayraktar tb2 Üretim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.