Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda. Barış Bölükbaşı'nın 7 şarkıdan oluşan yeni albümü Şey, pop'tan rock'a, jazz'dan klasiklere geniş bir müzik yelpazesine sahip. İşte albüme ismini veren 'Şey' parçası...

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinin başlarındaki isimlerden olan Barış Bölükbaşı'nın 7 şarkıdan oluşan yeni albümü “Şey” iTunes,  Spotify ve tüm dijital platformlarda yerini aldı.

GENİŞ BİR MÜZİK YELPAZESİNE SAHİP

Pop’dan rock’a, jazz’dan klasiklere, geniş bir müzik yelpazesine sahip sanatçının şarkıları, tarz ve renkleriyle dinleyiciye keyif veriyor.

‘Sen bir meleksin’ şarkısıyla açılan albüm, ülkemizin önemli müzisyenlerinden Erdem Sökmen’in klasik gitarıyla ‘Beni Sever misin’, ‘Dönmemek Çok Zor’, rock tarzında ‘Dik’, gitar solosuyla ön plana çıkan ‘Aşkın Denizinde’, sözlerinde İrfan Alış imzasıyla ‘Yıllar Önce’ şarkılarıyla devam ediyor.

Albüm, lirik sözleri ve buğulu trompet solosuyla ‘Şey’ şarkısıyla kapanıyor.

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda

SÖZ MÜZİK VE DÜZENLEMELER BÖLÜKBAŞI'NA AİT

Albümde söz-müzik ve düzenlemeler Bölükbaşı’na, mix Arıkan Sırakaya (stüdyo Arı), mastering ise Grammy ödüllü mastering mühendisi Evren Göknar’a ait (Capitol Records LA).

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda - Resim : 2

BARIŞ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Gitarist, besteci, şarkı yazarı Barış Bölükbaşı, 1975 yılında İstanbul’da doğdu.

Profesyonel müzik yaşantısına 1998 yılında ‘Kim Bunlar’ grubuyla adım attı. ‘Atabarı-Dağlar Kızı Reyhan’ ve ‘Ve…Kim Bunlar’ albümlerini yayınladı.

2000 yılı itibariyle, ülkemizin önemli şarkıcı ve gruplarıyla albüm-single ve konser-turne çalışmalarında bulundu. Çalıştığı sanatçılar arasında; Kıraç, Ajda Pekkan, Fenomen, Luxus, Peyk, Su Soley, Yalın, Özer Arkun, Burak Kut, Bendeniz vs.. gibi isimler yer almaktadır.

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda - Resim : 3

Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü mezunu.

Kocaeli Üniversitesi’nde müzikoloji alanında yüksek lisansa katıldı. 5 yıl boyunca aynı üniversitede gitar, popüler müzik düzenlemeleri ve ensemble dersleri verdi.

‘Alternatif gitar etütleri’ adında kendi özgün gitar etütlerinden oluşan kitabı yayınlandı.

Sesli betimleme alanında, uzun yıllar seslendirmenlik yaptı. Yüzlerce film, tv programı ve belgesel seslendirdi.

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda - Resim : 4

Pandemi sürecinde oluşturduğu ‘Happy birthday song with names’ isimli youtube kanalıyla başarı sağladı.

2012 ve 2017 yıllarında ‘Keyfimiz Güzel Olsun’ ve ‘İhtimaller Manifestosu’ albümlerini yayınlamış olan ‘Barış Bölükbaşı’, 7 şarkıdan oluşan ‘Şey’ isimli yeni albümüyle solo kariyerine devam etmektedir.

 

Türkiye'nin en iyi gitar virtüözlerinden Barış Bölükbaşı yeni albümüyle dijital platformlarda ile ilgili etiketler barış bölükbaşı albüm şey dijital platform

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.