Türkiye'nin en büyük konut projesine başvuranların sayısı 1 milyonu geçti

Türkiye'nin en büyük konut projesine başvurular devam ediyor. 250 bin konutun yapılacağı sosyal konut projesinde başvuru sayısı 1 milyonu geçti.

Dar gelirli aileleri ve gençleri ev sahibi yapmak için hazırlanan TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi başvuruları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi'ne dair başvuru ayrıntıları da açıklandı.

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan sosyal konut projesinin başvuruları başladı. Ev sahibi olmak isteyenler kamu bankalarının açılış saatlerinden önce, şubelerin önüne gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuru sayısı ilk günde 865 bine ulaştı. Son gelen bilgilere göre, başuru sayısı 1 milyonu geçti.

Projede 250 bin konut yapılacak ve 100 bin arsa satışa çıkarılacak. Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek, e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

BAŞVURU TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE ALINACAK

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için e-devlet üzerinden başvurular kademeli olarak alınacak.

Buna göre T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,
2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,
4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,
6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,
8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar gününden itibaren başvurabilecekler.
19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar başvurularını iletebilecek.

GENÇLERİN HANE HALKI GELİR LİMİTİNE BAKILIYOR MU?

Ucuz konutların 50 bini gençlere ayrıldı. Gençlerin başvurularında evdeki anne-babanın gelir limitine bakılmayacak. Yani İstanbul'da hane halkı geliri 18 bin, Anadolu'da 16 bin olan sınıra takılmadan nüfusa kayıtlı oldukları ilde ya da ikametgâhlarının olduğu yerde ev alma şansına kavuşacaklar.

Eylül 1992 tarihinden sonra doğan gençler başvurma hakkına sahipler.

 

Türkiye'nin en büyük konut projesine başvuranların sayısı 1 milyonu geçti ile ilgili etiketler sosyal konut başvuru konut projesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.