Türkiye'nin ekonomideki başarısı dünyanın gündeminde

Türkiye'nin ekonomideki başarısı dünyanın gündemine geldi. Fransız Los Echos gazetesinde yer alan bir haberde Türkiye'nin başarısı analiz edildi.

Türkiye'nin koronavirüs salgınına rağmen ekonomide yakaladığı büyük başarı dünya basınının gündemine geldi. Fransız ekonomi gazetesi Los Echos, Türkiye'nin Çin haricinde G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme gösteren ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2020 yılını büyümeyle kapatan 26 ülkeden biri olduğunun altı çizildi.

Söz konusu haberde turizm ve inşaat sektörlerindeki gerilemeye rağmen Merkez Bankası'nın faizi düşürmesi ile birlikte krizin fırsata çevrildiği aktarıldı.

Öte yandan Fransız gazetesindeki haberde Türk Lirası'nın son dönemde yüzde 15 değer kazandığı ve Türkiye'nin ekonomi politikaları ile yeniden güven kazandığı vurgulandı.

Türkiye'nin ekonomideki başarısı dünyanın gündeminde ile ilgili etiketler Türkiye Fransa Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.