Türkiye'nin dört bir yanında kar yağacak

Türkiye perşembe günü son zamanlarda hiç yaşanmamış bir hava durumu ile karşı karşıyaydı. Ülkenin her köşesinde, 81 vilayetinde yağış hakimdi. Kimi yerlerde yağmur, kiminde sağanak yağışlar hakimdi. Karla karışık yağmur yağan yer de vardı, yoğun kar yağışı gören de. Ama yarından itibaren yağışlar doğuya gidip bir günlüğüne ülkeyi terk edecek. Yağışlar bir gün sonra Güney Ege'den girip günlerce ülkenin tamamında etkili olacak. Üstelik bu kez ülkenin dört bir yanında kar yağışı görülecek...

Türkiye bugün batıdan doğuya, kuzeyden güneye topluca yağış altındaydı. Kimi yerlerde yağışlar yağmur şeklinde, kiminde ise rüzgarın da etkisi ile kuvvetli sağanak yağış ve tipi şeklinde kar olarak görüldü.

Sıcaklıklar hissedilir şekilde düşerken yağışların akşam saatlerinde daha da yoğunlaşarak sürmesi bekleniyor. 

Bu arada Meteoroloji birçok il ve bölge için ardı ardına sarı ve turuncu uyarılar yaptı. Uyarılar arasında rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi bulacağı fırtına beklentisi de bulunuyor: 

Bugünün haritasına da yansıyan bu uyarılardan bölge bazlı olanlar şöyle:

"Rüzgarın, bu akşam saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesinde; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), bölgenin iç kesimlerinde fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 Km/saat), İç Anadolu Bölgesinin güneyinde kuvvetli yer yer fırtına (40-70 Km/saat), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 Km/saat) Doğu Anadolu'nun batısında fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 Km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde ise batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın (Cuma) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji 7 ile 9 kuvvetinde fırtına beklediği Doğu Karadeniz içinse ayrı olarak uyarıda bulundu. Fırtınanın saat 18.00'de başlayıp, gece yarısına kadar süreceğinin belirtildiği uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

"Doğu Karadeniz’de bugün (Perşembe) rüzgarın; akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatılı yönlerden etkisini artırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; öğle saatlerinden sonra batısında, akşam saatlerinden sonra genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağacak

Meteoroloji bu akşam başlayıp, 14 Mart Pazar sabahına kadar sürecek zirai don uyarısında da bulundu. Uyarının detayları şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden başlayarak, 14 Mart 2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde hafif kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

CUMA GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK

Bugün tüm yurdu etkisi altına alan yağışlar batıda sona ererken, ülkenin doğusunda ise etkisini sürdürecek. Buna göre, cuma günü Marmara ve Ege'de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile İç Anadolu bulutlu, Akdeniz Bölgesi ise rüzgarlı bir gün geçirecek. Doğu Karadeniz, İle Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağmur, Doğu Anadolu ile İç Anadolu'nun doğu bölgelerinde kar yağışı görülecek. 

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağacak - Resim : 2

CUMARTESİ YAĞIŞ YOK, PAZAR GÜNEY EGE'DE YENİDEN BAŞLIYOR

Tüm ülkeyi etkisi altında bırakan yağışlar Cumartesi günü ülkeyi komple terk ediyor. Ülkenin batısında parçalı bulutlu, doğusunda ise az bulutlu bir gün geçirilecek. 

Ancak bir gün sonra 14 Mart Pazar günü ise İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya'dan yağışlı hava tekrar yurda giriş yapacak. Diğer bölgeler genel olarak parçalı bulutlu bir gün yaşayacak. İç Ege'de bulutlu hava, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise az bulutlu bir hava olacak. 

Yağışlar 15 Mart Pazartesi'den itibaren yeniden tüm yurtta etkili olacak. Sadece Doğu Karadeniz'de bulutlu bir hava hakim olacak. Ege'nin kıyı kesimleri ile Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da gökgürültülü sağanak yağış, Doğu Anadolu'nun doğu illerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Diğer yerlerde ise sağanak yağış bekleniyor.

16 Mart Salı günü de ülke genelinde benzer bir gün yaşanacak. Sadece Ege ile Akdeniz Bölgesinde yağışlar aralıklarla sürecek. 

17 Mart Çarşamba günü ülkenin tamamında yağış beklenirken, İç Ege, Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde kar yağışı hakim olacak.

18 Mart Perşembe günü yurt genelinde sağanak yağış hakim olurken, doğu illerinde yer yer kar yağışları görülecek. 

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağacak - Resim : 3

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağacak ile ilgili etiketler Meteoroloji kar Sağanak Yağış Fırtına Rüzgar bulut
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.