Mahmut Özden daha önce neden serbest bırakıldı?

DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece dün tutuklanan terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in, Türkiye'deki stratejik yerlere, siyasetçi ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine ettiği öğrenildi. Muhabirimiz Mevlüt Yüksel, söz konusu olayın bilinmeyenlerini ve Türkiye'nin 'DEAŞ taktiğini' SuperHaber okuyucuları için araştırdı. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Terör örgütü DEAŞ'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve kişilere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda örgüt üyesi Hüseyin Sağır, AK-47 marka uzun namlulu silah ve 5 şarjör ile İstanbul'da kaldığı otelde yakalandı.

Çıkarıldığı mahkemece 18 Ağustos'ta tutuklanan Hüseyin Sağır'a eylem talimatı verdiği değerlendiren ve DEAŞ adına çatışma bölgelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, üst düzey örgüt mensuplarından şifreli mesaj programları aracılığıyla aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine eden DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, Adana'da emniyet güçlerince gözaltına alındı.

Özden'in kaldığı evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el koyuldu. Bahse konu zanlılarla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik operasyonlar devam ediyor.

İstanbul'a 20 Ağustos'ta getirilen Mahmut Özden, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp Silivri Cezaevine gönderildi.

TÜRKİYE'NİN "DEAŞ" TAKTİĞİ

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran operasyonun ardından muhabirimiz Mevlüt Yüksel, söz konusu olayın bilinmeyenlerini ve Türkiye'nin 'DEAŞ taktiğini' SuperHaber okuyucuları için araştırdı.

İşte Yüksel'in kritik konularda aktardığı bilgiler;

''MAHMUT ÖZDEN DAHA ÖNCE NEDEN SERBEST BIRAKILDI?''

''Mahmut Özden serbest bırakıldığında örgüt yöneticileri bir suçu olmadığını ve bu nedenle bırakıldığını düşünüyordu. Emniyet güçleri Türkiye'de özellikle yapılanan DEAŞ'a tuzak kuruyordu. Özden'i serbest bırakarak DEAŞ'ın 'güvenini' kazanmak istedi. DEAŞ artık Özden'in takip edilmediğini ve izlenmediğini düşündü.

''ÜÇER KİŞİLİK ÖZEL HÜCRELER KİMİN PEŞİNDEYDİ?''

Özden üçer kişilik hücreler kurdu. Ankara, İstanbul, İzmir ve özellikle Gaziantep'te... Bu hücreler istihbarat bilgileri topladılar. Bu bilgiler Mahmut Özden üzerinden yurt dışındaki DEAŞ görevlilerine gönderildi. Bundan sonra da sansasyonel eylem yapma kararı alındı. Bunlardan birisi de Taksim'deki plandı.

Bu olaydan sonra Özden, Adana'da gözaltına alındı. Özden'e tüm bağlantıları söylenince dili çözüldü, itiraflarda bulundu.

Bundan sonra 10 tane ilde 25 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlar sessizce devam ediyor.

''PKK İLE DEAŞ'IN ARKASINDA KİMLER VAR? ORTAK NOKTASI NELER?'' 

DEAŞ, Ayasofya'ya neden saldırı hazırlığındaydı? Aslında daha önce PKK'nın militanları İstanbul'da yakalanmışlardı ve Ayasofya'ya saldırıda bulunacakları ve katliam yapacakları ortaya çıkmıştı. Şimdi de DEAŞ aynı şeyi yapacak. Bunların arkasında olan hep aynı ülkeler. Arap ülkeleri... Finans kaynağı olarak destek veriyorlar

''ÖZDEN'İN BİLGİSAYARINDA NELER VAR?'' 

Özel bir bilgi: Kendisinin birkaç tane bilgisayarı odluğu ve özel şifrleer olduğu ortaya çıktı. Emniyet güçleri, itiraflar dışında ele geçirilen bilgisayarlarla cep telefonlarının şifrelerini çözerek buradaki bilgileri ulaşmak istiyorlar. Bu konuda çalışıyorlar.''

 

Mahmut Özden daha önce neden serbest bırakıldı? ile ilgili etiketler DEAŞ terör terörist polis İstihbarat mevlüt yüksel Mahmut Özden içişleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.