Türkiye'nin çağrısı sonrası 2 ülkeden jet yanıt! "Ekipler yola çıktı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası uluslararası yardım alarmı verdi. Birçok ülkeden bu çağrıya yanıt geliyor.

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası uluslararası yardım alarmı verdi. 

Beyaz Saray'dan Türkiye'de meydana gelen şideetli depremlerle ilgili yapılan açıklamada "ABD, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin haberler nedeniyle derin endişe duyuyor. Gereken her yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, afetten en çok etkilenenlere yardım etmek amacıyla ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye Hükümeti ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamda ise, "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" denildi.

AZERBAYCAN'DA BİRLİKLER YOLA ÇIKTI

Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı'nın Sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Türkiye'ye yardım için personel çıktı.

Türkiye'nin çağrısı sonrası 2 ülkeden jet yanıt! "Ekipler yola çıktı" ile ilgili etiketler deprem Azerbaycan ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.