Türkiye'nin Beyrut Elçilik Rezidansı'nda ağır hasar

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un liman bölgesindeki bir depoda meydana gelen şiddetli patlamada kent harabeye dönerken Türkiye'nin Büyükelçilik Rezidansı'nın da büyük hasar gördüğü öğrenildi. SuperHaber'in Beyrut'taki kaynaklardan aldığı bilgiye göre rezidansta bulunanlar arasında can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta son yıllarda yaşanan en şiddetli patlama meydana geldi.

Patlamada kentin önemli bir bölümünde hasar oluştu. Kilometrelerce uzaklıktaki binaların dahi hasar gördüğü patlamada Türkiye'nin Büyükelçilik Rezidansında da hasar oluştu.

Daha önce şehrin yüksek bir bölgesinde bulunan rezidans, bir süre önce şehir merkezine taşınmıştı.

SuperHaber'in Beyrut'taki kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre patlama sırasında kullanılamaz hale gelen Elçilik Rezidansında çalışanlar arasında ölen ya da yaralanan olmadı.

ELÇİLİK BİNASININ DA CAMLARI KIRILDI

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl patlama nedeniyle Türkiye Büyükelçiliği’nin camlarının kırıldığını açıkladı. Çakıl, Büyükelçilik çalışanlarının durumunun iyi olduğu bilgisini paylaştı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise patlamada yaralanan Türklere ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Lübnan'daki patlamada iki vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Durumları iyi. Acil şifa diliyorum."

Türkiye'nin Beyrut Elçilik Rezidansı'nda ağır hasar ile ilgili etiketler Beyrut Türkiye patlama Büyükelçilik rezidans
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.