Türkiye'nin Afrika'da yükselen imajı Yunanistan'ın gündeminde: Avrupa'yı geride bıraktı

Türkiye'nin son dönemde Afrika'da hızla artan ilişkileri ve yükselen siyasi imajı Avrupa'nın dikkatini çekiyor. Yunanistan basınında çıkan haberde Türkiye'nin Afrika'da artan varlığının Avrupa'yı geride bıraktığının altı çizilerek, kıtada Türk dizilerine ilginin arttığı vurgulandı. Haberde Türkiye'nin Afrika'da artan imajı haritalarla anlatıldı.

Türkiye'nin, özellikle son dönemde Afrika ile siyasi diyaloğunu güçlendiriyor olması Yunanistan'ın dikkatini çekti. Yunan basını, 20 yıl içinde çarpıcı bir şekilde artan elçilik sayısı ile Türkiye'nin kıtadaki varlığının Avrupa ve diğer ülkeleri geride bıraktığını belirtti.

Yunanistan basınından "powergame.gr" adlı internet sitesi, Ankara'nın kıtadaki varlığını mercek altına aldı. Türkiye'de 2005 yılının "Afrika Yılı" ilan edildiği anımsatılarak, 2002 yılında söz konusu kıtada 12 olan elçilik sayısının 20 yıl içinde 44'e yükseltildiği ve ilerleyen yıllarda bu sayının 50'yi aşmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye'nin Afrika'da yükselen imajı Yunanistan'ın gündeminde: Avrupa'yı geride bıraktı

AVRUPA ÜLKELERİNİ GEÇTİ

Haberde, "Türkiye'nin varlığı, Avrupa ve dünyadaki büyük ülkeleri ve ekonomileri geçti. Bu ülkeler, iç savaşlar ve güvenlik nedenleriyle Afrika ülkelerinden çekilmişti" denildi.

Türkiye'nin büyükelçilikler aracılığıyla ortaya koyduğu varlığının, hem hükümetler hem de vatandaşlar tarafından olumlu bir unsur olarak algılandığı ve bu durumun Türkiye'nin olumlu imajını daha da güçlendirdiği vurgulandı.

Türkiye'nin Afrika'da yükselen imajı Yunanistan'ın gündeminde: Avrupa'yı geride bıraktı - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AFRİKA ZİYARETLERİ

Konuyla ilgili olarak, "Genişleme, başbakan seçildiğinden bu yana 31 Afrika ülkesini ziyaret eden ve kıta dışında bir devlet başkanı için rekor bir sayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damgasını açıkça gösteriyor" tespitinde bulunuldu.

Türkiye'nin Afrika'da yükselen imajı Yunanistan'ın gündeminde: Avrupa'yı geride bıraktı - Resim : 3

Öte yandan, kıtada Türk dizilerine ilginin arttığı, Türk Hava Yolları'nın 39 Afrika ülkesinde 60 noktaya ulaştığı aktarıldı.

Aynı haberde, "Türkiye'nin Afrika'daki olumlu imajının katalizörü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) oldu" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin Afrika'da yükselen imajı Yunanistan'ın gündeminde: Avrupa'yı geride bıraktı ile ilgili etiketler Türkiye Afrika Yunanistan Avrupa Büyükelçilik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.