Türkiye'nin 5G yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu duyurdu: İstanbul Havalimanı'nda bugün yolcuların hizmetine sunulacak!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G teknolojisinin ilk kez uygulanacağı lansmanda açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Halkımızın 5G teknolojisine ulaşmasına çok az kaldı. Şu an İstanbul Havalimanı'ndayız. 75 milyon metrekare alanda 10 milyon lira yatırım yaptırılarak 25 milyar Euro devlete kira verecek bir proje olmuştur." dedi. dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nda, 5G teknolojisinde gelinen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu, "Halkımızın 5G teknolojisine ulaşmasına çok az kaldı. Şu an İstanbul Havalimanı'ndayız. 75 milyon metrekare alanda 10 milyon lira yatırım yaptırılarak 25 milyar Euro devlete kira verecek bir proje olmuştur. İstanbul Havalimanı'nın almadığı ödül, kırmadığı rekor kalmadı." dedi.

 

20 GİGABAYT HIZINDA

Tüm dünya ile birlikte 5G’ye aynı zamanda geçmeyi planlayan Türkiye’de geçiş ile birlikte elektronik haberleşme sektörü şu anki ses, veri ve görüntü iletiminde daha kaliteli olacak. 4G olarak adlandırılan dördüncü nesilde saniyede 550 - 800 megabaytlık veriyi iletebilme olanağı sağlanıyordu.

5G olarak tanınan beşinci nesil teknoloji ise normal olan 6 gigahertz frekans bandından daha fazla olarak hizmet verirken, 10 gigabayt veri gönderme kapasitesi bulunuyor.

Yeni teknoloji bir saniyede 20 gigabaytlık veri indirme hızına sahip olacak.

Türkiye'nin 5G yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu duyurdu: İstanbul Havalimanı'nda bugün yolcuların hizmetine sunulacak! ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı 5G bakan karaismailoğlu yolcu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.