İlk ateş eden olma gereğini yap!

Doğu Akdeniz’de Oruç Reis’i koruyan savaş gemilerimize, karşı taraftan herhangi bir saldırı gelirse gereğini yapmaları için, ilk saldıran olmamaları koşuluyla 'vur' talimatı verildi.

Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan kabine toplantısında Doğu Akdeniz'deki son durum değerlendirilerek Yunanistan'ın gelişmeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Türkiye karşıtı bir dille taşıma girişimi ele alındı. Diplomatik kaynaklar, BM'nin bu tarz konularda pozisyon almadığını, diplomasi ve suhuletle çözümünden yana olduğunu vurguladı.

BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Türkiye'nin uluslararası hukuk nezdinde tezlerinin haklı olduğu vurgusu yapan Ankara, "Biz kendimize güveniyoruz. Yunanistan ön koşulsuz gelsin, bizimle otursun. Tezine güveniyorsa anlatsın, hangi uluslar hukukta hangi hakları varmış, bizim ne haklarımız varmış konuşalım" şeklinde bir yaklaşım gösteriyor. Diplomatik kaynaklar da Türkiye'nin burada NATO ile paralel olarak yapıcı bir tutum gösterdiğini söylüyor.

ASKERİ KAYNAKLAR 'İLK SEN VURMA GEREĞİNİ YAP' DİYOR

Öte yandan askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Oruç Reis araştırma gemisini koruyan savaş gemilerine ilk ateş eden olmama ancak karşı taraftan herhangi bir saldırı gelmesi durumunda gereğini yapma konusunda talimatlar verildiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları dün Nato karargahında bir araya gelmesi planlanan Türk-Yunan askeri heyetleri arasındaki toplantının 10 Eylül'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacağını duyurdu.

İlk ateş eden olma gereğini yap! ile ilgili etiketler Doğu Akdeniz Türkiye Fransa vur emri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.