Türkiye'den tarihin ilk sürü SİHA harekatı!

33 askerimizin şehit olduğu alçak saldırının ardından Türkiye, Suriye'de belirlenen rejim hedeflerine yönelik daha önce eşi benzeri görülmemiş bir harekat başlattı. Öyle ki gerçekleştirilen sürü SİHA harekatı tarihte ilk olma özelliğini taşıyor.

Türkiye geçtiğimiz gün İdlib'den gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Esed rejiminin gerçekleştirdiği alçak saldırıda 33 asker şehit oldu.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısından Esed rejimine yönelik harekat kararı çıktı.

Türkiye'den tarihin ilk sürü SİHA harekatı!

ESED BÖYLESİNİ GÖRMEDİ

Türk Silahlı Kuvvetlleri, kara ve hava unsurları ile Esed'in daha önce görmediği kuvvette bir harekata başladı. SETA araştırmacısı Can Acun bölgeden gelen kritik bilgileri paylaştı.

İLK SÜRÜ SİHA HAREKATI
Türk Silahlı Kuvvetleri tarihte ilk defa sürü SİHA harekatı düzenledi. 24 saattir havada olan SİHA'lar tarafından tespit edilen tüm rejim hedeflerine bomba yağdırıldı. 8 yıllık Suriye savaşı boyunca böyle bir saldırı ile karşılamayan Esed rejimi çok ağır kayıplar verdi.

OBÜSLER HEDEFLERİ DÖVÜYOR
Dünya literatürüne girecek harekata koordineli şekilde kara unsurları da katılıyor. Tespit edilen hedefler bir yandan SİHA'lar diğer yandan ise Fırtına Obüsleri tarafından dövülüyor.

Türkiye'den tarihin ilk sürü SİHA harekatı! ile ilgili etiketler Suriye İdlib SİHA TSK harekat
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.