Türkiye'den Suriye'ye en az 5 yeni gözlem noktası

Suriye’nin kuzeyinde "ateşkes" anlaşmasına karşın Rusya destekli Esed rejimi güçlerinin İdlib'e yönelik saldırıları artarak devam ediyor.

Rejim güçlerinin İdlib’de ilerleyişi devam ederken, bölgede geçtimiz gün 13. gözlem noktasını kuran Türkiye'den peş peşe yeni hamleler gelmeye başladı.

Esed rejimi, muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e yönelik saldırılarını sürdürürken Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede yeni gözlem noktarı kurmak üzere harekete geçti.

5 YENİ GÖZLEM NOKTASI

Geçtiğimiz günlerde 13. gözlem noktasının Saraqib bölgesine kurulduğunu ilk kez SuperHaber kamuoyuna duyurmuştu.

Yine SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre bu sayının artırılarak 15'e çıkartılması için bölgedeki çalışmalar hız kazandı.

Hali hazırda 3 yeni gözlem noktasının inşası tamamlanırken, 2 yeni gözlem noktası daha kurulması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Daha önce askeri kaynaklardan yapılan "gözlem noktalarında meşru müdafaa halinde gereken tepkiyi gösterecek silah ve personelin hazır olduğu" bilgisi kapsamında, yeni gözlem noktaları için de bölgeye yeni asker ve teçhizat kaydırıldığı belirtildi.

 

Türkiye'den Suriye'ye en az 5 yeni gözlem noktası ile ilgili etiketler TSK Suriye İdlib asker gözlem noktası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.