Türkiye'den Norveç'e PKK tepkisi

Türkiye, terör propagandasına göz yuman Norveç'e sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Oslo'da düzenlenen bir etkinlikte PKK/YPG propagandası içeren bir tablonun asılmasını "İbret verici" olarak niteledi. Oslo belediyesinin uyarılara rağmen terör propagandasına izin veren tutumundan vazgeçmemesi de kınandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Oslo Belediyesinin desteklediği bir faaliyet kapsamında, PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asılmasına müsaade edilmiştir." bilgisi paylaşıldı. 

Sonra da yapılan diplomatik girişimlere rağmen Oslo Belediyesinin ısrarla sürdürdüğü tutumu için "ibret verici" denildi.

PKK'nın 40 binden fazla insanın ölümünden sorumlu bir terör olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "PKK’nın yaşattığı acılardan en fazla etkilenenler arasında kadınlar bulunmaktadır. PKK/YPG'nin çocuk kaçırmak dahil işlediği suçlarla bir terör ve suç örgütü olduğu insan hakları raporlarına da yansımıştır. Evlatları terör örgütünce kaçırılıp zorla alıkonulan Diyarbakır Annelerinin feryatları buna örnektir. PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG de kadın istismarının baş aktörlerindendir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıcı Norveç yönetimine terör propagandasına son verilmesi çağrısı yapılarak, "Terörizme müsamaha gösterenlere, bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatırız." denildi.

Türkiye'den Norveç'e PKK tepkisi ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Norveç PKK YPG oslo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.